Catalunya Diari

CCOO i la UGT de Lleida criden a sortir al carrer el Primer de Maig contra la precarietat laboral i salarial

La manifestació de la capital del Segrià sortirà a les 12.00 hores de la plaça del Treball i finalitzarà a la rambla Ferran

La UGT i CCOO de les Terres de Lleida han fet aquest dimecres una crida a la ciutadania a manifestar-se aquest Primer de Maig contra la precarietat laboral i per reivindicar una ocupació «de qualitat», un augment dels salaris dels treballadors i unes pensions «dignes». Sota el lema Ocupació estable, salaris justos, + drets socials, la manifestació convocada a la capital del Segrià per ambdues organitzacions sindicals sortirà a les 12.00 hores de la plaça del Treball i seguirà el mateix recorregut dels darrers anys, finalitzant a la rambla Ferran. Des de CCOO i la UGT defensen que aquest 1 de Maig ha de ser «un punt de partida per a la recuperació dels drets laborals i socials arravatats als treballadors i al conjunt de la ciutadania» i ja han advertit que no serà la darrerà mobilització que convoquen enguany. 

Les organitzacions sindicals CCOO i UGT de les Terres de Lleida han presentat aquest dimecres els actes previstos per aquest Primer de Maig, que tindran com a acte central la manifestació convocada a les 12.00 hores. Els sindicats centraran les seves reivindicacions en reclamar un increment dels salaris per tal de «redistribuir la recuperació econòmica», «una ocupació de qualitat per a una vida digna», i més inversió social i en l'estat del benestar per part de les administracions. 


Des de la UGT, el secretari general del sindicat a Lleida, José Luís Aguilà, ha defensat que «són molts els motius per sortir al carrer» i, per això, ha reclamat que el Primer de Maig esdevingui «un acte per reivindicar els drets dels treballadors» i per denunciar la «precarietat estructural», que fa que moltes persones «siguin pobres tot i estar treballant», mentre moltes altres –sobretot majors de 55 anys i joves- no tenen feina, a la vegada que els jubilats perden poder adquisitiu per l'estancament de les pensions. En aquest sentit, Aguilà ha denunciat la situació de temporalitat i d'estacionalitat de molts llocs de treball i ha acusat els «poders econòmics» d'«aprofitar-se de la situació». Així, ha exigit a la patronal que s'assegui a negociar la renovació dels convenis col·lectius en els diferents sectors, tot exigint un increment dels salaris els quals quedin establerts en els convenis. El responsable de la UGT de Lleida també ha acusat els responsables polítics «d'haver-se carregat l'Estat del Benestar i els serveis públics» i de «mirar cap a una altra banda i seguir sense aportar solucions per fer front a les desigualtats existents» al conjunt del país.

La secretària general de CCOO de Lleida, Cristina Rodríguez, ha defensat que la mobilització d'aquest Primer de Maig ha de ser «un punt de partida per a la recuperació dels drets laborals i socials arravatats als treballadors i al conjunt de la ciutadania en general» durant els darrers anys. «Cal recuperar uns salaris dignes i unes condicions laborals que permetin sortir de la pobresa a la classe treballadora», ha reivindicat Rodríguez, tot remarcant que actualment un 22,3% dels ciutadans està en risc de pobresa i que un 40% de les llars no poden afrontar despeses imprevistes o anar de vacances. Cristina Rodríguez ha defensat la necessitat de «pressionar» la patronal i als empresaris perquè «reverteixin també en els treballadors» els guanys obtinguts, quan s'està parlant de recuperació econòmica, i també ha exigit als responsables polítics un canvi en les actuals polítiques «antisocials i antidemocràtiques», amb la derogació de les reformes laboral i de les pensions.

 

Ambdós sindicats, però, ja han avisat que la d'aquest Primer de Maig no serà segurament la darrera mobilització que convoquen enguany a les comarques lleidatanes, després de les tres protestes dutes a terme a Lleida davant la Seguretat Social, la COELL i PIMEC, a més de la vaga convocada en el sector dels escorxadors d'aus i conills. En relació amb aquesta darrera qüestió, la responsable de CCOO ha explicat que finalment la patronal dels escorxadors s'asseurà a la taula per negociar la millora del conveni estatal del sector. 

 

CCOO i la UGT de les Terres de Lleida esperen mantenir la participació en la manifestació del Primer de Maig dels darrers anys a la capital del Segrià, en què han aplegat unes 500 persones, malgrat tenen present que celebrant-se en dilluns moltes persones faran pont i les previsions que indiquen que podria ploure.Comentaris

envia el comentari