Catalunya Diari

El CDR de Lleida 'pinta' de groc el barri de la Bordeta

Van col·locar llaços grocs als centres educatius, així com a diferents espais del barri amb missatges que «clamen justícia per tothom»

Imatge d'una pintada a la Bordeta
Imatge d'una pintada a la Bordeta | @CDRsLleida

El barri de la Bordeta de Lleida es va despertar aquest dimecres vestit de groc després d'una nova acció del Comitè en Defensa de la República de Lleida (CDRsLleida). En aquest cas, van col·locar llaços grocs als centres educatius del barri en defensa del model d'escola català, als carrers per la «llibertat dels presos polítics i exiliats», així com a diferents espais del barri amb missatges que «clamen justícia per tothom».

Llaços penjats a una escola del barri
Llaços penjats a una escola del barri | @CDRsLleida

 

Davant aquesta acció, cal recordar la que va dur a terme fa uns dies el Casal Popular Independentista de Bellpuig. Concretament, els membres del casal d'aquesta localitat de l'Urgell van pintar un mural de 470 metres quadrats en el qual es podia llegir «Fem República». L'espectacular imatge es va fer pública a través de les xarxes socials La Rubinada, el Casal Popular Independentista de Bellpuig. 

Cartells grocs a la Bordeta
Cartells grocs a la Bordeta | @CDRsLleida

 

Una bretolada de 470 metres quadrats

No obstant això, la satisfacció pel mural va durar poc, ja que el passat cap de setmana una bretolada va esborrar el lema «Fem República» i va pintar el mural amb una immensa bandera espanyola. Tot i l'atac, els membres del Comitè en Defensa de la República (CDR) d'aquesta localitat de la comarca de l'Urgell van finalitzar el passat diumenge al matí el nou lema que havien començat a pintar dies abans. Un mural independentista a la sortida de la població en direcció Barcelona, al costat de la carretera N-II.

El mural independentista repintat a Bellpuig i els voluntaris participants.
El mural independentista repintat a Bellpuig i els voluntaris participants. | LleidaDiari.cat

 

A la pintada, que ocupa uns 470 metres quadrats de superfície, s'hi pot llegir de nou el lema «Fem República», igual que es va pintar el passat 9 de juliol en un acte en el qual hi van col·laborar diversos voluntaris. Per fer-ho la primera vegada, els organitzadors van necessitar una autorització de l'Ajuntament, ja que es tracta d'uns terrenys municipals, i el finançament de prop de 2.000 euros per pagar la pintura i els elevadors.

Apareix una bandera espanyola sobre el mural amb el lema «Fem República».
Apareix una bandera espanyola sobre el mural amb el lema «Fem República». | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari