Catalunya Diari

Els CDR omplen de creus grogues el riu Segre de Lleida amb motiu dels 9 mesos de l'1-O

També van tornar a pintar l'aigua de les fonts de color groc

Les creus grogues al riu Segre
Les creus grogues al riu Segre | @CDRsLleida

Els Comitè en Defensa de la República de Lleida (@CDRsLleida), van voler recordar el diumenge 1 de juliol els nou mesos del simbòlic referèndum independentista d'1-O a la ciutat de Lleida. Per a fer-ho van omplir la que han anomenat com «la platja de Lleida», és a dir, la canalització del riu Segre, de creus grogues. 

Tal com s'ha vist en altres indrets de Catalunya, especialment a la costa, els CDR de Lleida van voler inundar el riu de creus per «visibilitzar i fer denúncia de la manca de justícia, democràcia i llibertats que patim a Catalunya i per demanar la llibertat dels presos polítics». A més a més, tal com es pot veure a les imatges, les creus grogues portaven inscrites paraules com educació, llibertat, pensions, audodeterminació o vergonya. 

Llaços i fonts amb aigua groga

Però aquesta no ha estat l'única acció simbòlica que han dut a terme el darrer cap de setmana els CDR de Lleida. També per a recordar els fets de l'1-O a la capital del Segrià, han omplert les entrades dels edificis que van patir més la repressió per part dels agents de la Policia Nacional traslladada durant aquelles setmanes a la ciutat de llaços grocs. Un exemple ha estat la seu de Benestar Social a Lleida, l'Escola Oficial d'Idiomes, el Casal de la Gent Gran de la Mariola i l'institut de la Caparrella.

Les creus plantades al riu Segre
Les creus plantades al riu Segre | @CDRsLleida

 

Finalment, els membres del CDR van tornar a pintar l'aigua d'algunes fonts de la ciutat de color groc per a fer més visible la denúncia. Aquesta acció, cal recordar que també la van dur a terme fa unes setmanes a la font de la plaça de la Pau i la de l'avinguda Catalunya de Lleida. D'igual forma, han volgut omplir les seves xarxes socials de fotografies que mostren les accions que han dut a terme durant tot aquest reivindicatiu cap de setmana. 

Membres del CDR durant la plantada de creus al riu Segre
Membres del CDR durant la plantada de creus al riu Segre | @CDRsLleida

 


Comentaris

envia el comentari