Catalunya Diari

Cedeixen el pavelló Onze de Setembre de Lleida com a centre de vacunació de la grip

Se suma als centres cívics de la Bordeta, Balàfia, Cappont i Magraners, habilitats per descongestionar els CAP

Pla general de l'exterior del pavelló Onze de Setembre de Lleida
Cedeixen el pavelló Onze de Setembre de Lleida com a centre de vacunació de la grip | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida amplia a partir d'aquest dilluns la cessió d'espais al Departament de Salut per a la campanya de vacunació de la grip posant-hi a disposició les instal·lacions del pavelló Onze de Setembre. Aquest espai se suma així als centres cívics de la Bordeta, Balàfia, Cappont i Magraners, que ja estan acollint vacunacions, amb l'objectiu de descongestionar els Centres d'Atenció Primària (CAP) de la ciutat.

El pavelló s'ha obert aquest dilluns a la tarda de 16h a 19h hores i s'obrirà també com a centre de vacunació de la grip dimarts 20 d'octubre de 9.30h a 13.15h i de de 14.30h a 19.15h, dimecres 21 i dijous 22 de 9.30h a 13.30h, divendres 23 de 14.30h a 19.15h i dimarts 27, dimecres 28 i dijous 29 d'octubre, de 9:30h a 13:30h.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Els experts ho tenen clar: La vacunació massiva per la Covid pot arribar el 2021

La majoria de països del món han encetat una cursa intensiva per mirar de trobar al més abans possible una solució per acabar amb la Covid-19. Ja hi ha alguns territoris que han començat a posar en marxa les primeres dosis de vacunes per a comprovar la seva efectivitat en la població, i encara que de moment sembla no haver-hi resultats negatius, tot indica que la població mundial no disposarà de la vacuna quan s'esperava.

La revista 'Journal of General Internal Medicine' ha revelat aquesta informació després de treure a la llum el resultat que un equip dirigit per la Universitat de McGill (el Canadà) ha obtingut després de la realització de 28 enquestes a diferents experts en vacunes realitzades el mes de juliol. Els enquestats eren acadèmics canadencs i americans amb una mitjana de 25 anys d'experiència treballant en vacunologia. 

El pronòstic sobre quan serà possible una vacunació mundial no dona gaires bones notícies, perquè els experts consideren que «no és probable» que hi hagi una vacuna eficaç contra la Covid-19 que es pugui administrar al públic en general «abans de la tardor de 2021» sent fins a l'any 2022 com la data més probable. Aquesta afirmació és una gerra d'aigua freda per a molts ciutadans, però especialment per als empresaris que es dediquen a l'hostaleria o la restauració, que viuen essencialment del turisme i que aquest 2020 ja han vist els seus negocis patir molt per poder tirar endavant.


Comentaris

envia el comentari