Catalunya Diari

Cellers catalans i estatals busquen obrir-se mercat a Taiwan i Hong Kong en una trobada a Lleida

Una dotzena d'importadors de vins i caves d'ambdós mercats asiàtics participen en el 7è International Wine Business Meetings

El 7è International Wine Business Meetings es celebra aquests dies a la Llotja de Lleida | LleidaDiari.cat

Un total de 29 cellers lleidatans, catalans i estatals participen fins divendres a Lleida en el 7è International Wine Business Meetings, una missió comercial inversa adreçada al sector vitivinícola en què tindran l'oportunitat de contactar amb dotze dels principals importadors de vins i caves procedents de Hong Kong i Taiwan. L'objectiu d'aquesta trobada és donar a conèixer la qualitat i diversitat dels vins i caves que elaboren els cellers participants a les empreses importadores d'aquests dos mercats asiàtics, així com facilitar l'establiment de relacions comercials entre ambdues parts. El sector del vi a Hong Kong s'erigeix com un dels més importants del continent asiàtic. Les importacions de vi l'any 2015 van assolir un total de 63 milions de litres, l'equivalent a 1.379 milions de dòlars. Pel que fa a Taiwan, tot i tenir només 23 milions de consumidors, és el cinquè mercat asiàtic en importació de vi, amb un creixement de gairebé el 70% durant el període 2010–2014. L'any 2014 va importar vins per valor de 147 milions de dòlars.

El Palau de Congressos 'La Llotja' de Lleida és l'escenari aquests dies de la 7a edició de l'International Wine Business Meetings, una missió comercial inversa centrada en el sector vitivinícola i que en aquesta ocasió ha convidat importadors de vins i caves de Taiwan i Hong Kong. L'objectiu de la trobada, organitzada per la Cambra de Comerç de Lleida, és facilitar l'establiment de relacions comercials entre els 29 cellers catalans i estatals participants –més que en altres edicions- amb els dotze importadors i distribuïdors de vins procedents d'aquests mercats asiàtics que també hi prenen part, per tal d'incrementar a mig i llarg termini les exportacions de vins catalanes i espanyoles tant a Hong Kong com a Taiwan i també al continent asiàtic. L'esdeveniment compta amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, el Departament d'Agricultura –a través de Prodeca–, Globalleida i Caixabank.

Els bons resultats d'anteriors edicions ha fet que cellers de vint Denominacions d'Origen (Costers del Segre, Cava, Alella, Conca de Barberà, Catalunya, Empordà, Montsant, Penedès, Pla de Bages, Priorat, Tarragona, Terra Alta, Cariñena, Castilla, Rias Baixas, Navarra, Somontano, Rueda, Rioja i Alacant) es donin cita a Lleida per mantenir aquesta trobada que els pot obrir les portes dos mercats asiàtics en expansió. 


Comentaris

envia el comentari