Catalunya Diari

El Cementiri Municipal de Lleida té espai garantit per als pròxims 25 anys

Ja s’han exhumat 717 nínxols dels 4.523 que van perdre els drets funeraris en la darrera actualització

Pla obert de l'interior del Cementiri Municipal de Lleida
El Cementiri Municipal de Lleida té espai garantit per als pròxims 25 anys | LleidaDiari.cat

La Paeria estima que el Cementiri Municipal, amb la disposició actual de nínxols i de columbaris, té garantida la capacitat en un horitzó de 25 anys, aproximadament. Aquesta previsió es veu reforçada pel darrer expedient d'actualització dels drets funeraris, que va comportar la pèrdua de drets de 4.523 nínxols situats en diferents departaments. Des del febrer del 2019, s'han exhumat 717 unitats.

L'any passat, el Cementiri Municipal va expedir un total de 502 títols, on s'inclouen 202 títols de dret funerari per a nínxols i columbaris nous, 295 actualitzacions i 5 nínxols de lloguer. En el que es porta de 2020, s'han expedit 452 títols que corresponen a 217 títols de dret funerari per a nínxols i columbaris nous, 232 actualitzacions i 3 nínxols de lloguer. El Cementiri Municipal de Lleida, que es va començar a construir entre els anys 1809 i 1810, compta amb 25.123 nínxols i té registrades un total de 89.700 inhumacions.

Tots Sants 2020

El Cementiri Municipal viu les tradicionals jornades de més activitat de l'any, entorn de Tots Sants, enguany marcades per les mesures de prevenció contra la Covid19. L'Ajuntament de Lleida ha establert el requeriment de cita prèvia per accedir al Cementiri Municipal els dies 30 i 31 d'octubre i 1 de novembre, els dies màxima afluencia. La Regidoria de Salut ha habilitat dues vies per sol·licitat la cita prèvia: a través de la web de l'Ajuntament https://www.paeria.cat/entrades/web/salut, i per via telefònica al 973 700 313. L'objectiu és aconseguir controlar l'aforament del recinte municipal, limitat a 2.000 persones, segons la normativa Covid, i facilitar-ne la màxima rotació. Les cites es donen esgraonadament perquè els visitants hi puguin romandre un màxim d'una hora i mitja.

L'accés al Cementiri queda reduït únicament a la porta principal; mentre que la sortida també es limitarà a una única porta, que se senyalitzarà, circuit que hauran de seguir tots els assistents per abandonar el recinte. Per tal de facilitar l'accés i visita dels lleidatans i lleidatanes al Cementiri Municipal, s'ha ampliat l'horari. Des del passat dissabte i fins al 2 de novembre romandrà obert sense interrupcions des de les de 9 del matí fins a 2/4 de 7 de la tarda. Els nínxols solament es poden agençar fins al 31 d'octubre.

Es mantenen les mesures de seguretat de caràcter general

Es mantenen les mesures de seguretat de caràcter general, amb l'obligació de l'ús de la mascareta i la prohibició de menjar i beure a l'interior del recinte. Malgrat que hi haurà gel hidroalcohòlic a l'entrada i sortida del Cementiri, es recomana portar gel, aigua i guants d'ús individual per netejar els nínxols i tombes, així com per a manipular les escales. Els lavabos romandran tancats, perquè no es pot garantir la neteja continuada. També es recomana no fumar en el recinte. Des de la Regidoria de Salut es vol fer una ferma recomanació al col·lectiu de persones més vulnerables, a fi d'evitar la visita al cementiri aquests dies de màxima afluència, tenint en compte el risc de contagi per la Covid.


Comentaris

envia el comentari