Un centenar d’alumnes més però 13 aules menys habilitades per la selectivitat a Lleida

Els exàmens de selectivitat han arrencat aquest dimarts a Lleida amb 13 aules menys que el 2020 tot i haver augmentat el nombre d'alumnes dels 2.197 als 2.295.

 

El motiu és que les distàncies a les classes s'han reduït dels dos metres al metre i mig. Els estudiants esperen que no els perjudiqui el fet d'haver-se vist obligats a fer classes telemàtiques durant els dos cursos de Batxillerat.

 

Tot i això, el coordinador de les PAU a Lleida, Xavier Carrera, reconeix que l'efecte no es veurà fins que es publiquin les qualificacions i recorda que habitualment aproven al mes de juny el 95% dels estudiants.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Pel que fa a l'obligació de dur mascareta, els estudiants ho veuen amb normalitat tot i que reconeixen que passaran calor.

Un centenar d’alumnes més però 13 aules menys habilitades per la selectivitat a Lleida

Un centenar d'alumnes més però 13 aules menys habilitades per la selectivitat a Lleida | LleidaDiari.cat

 

La selectivitat s'ha iniciat per segon any consecutiu, a causa de la pandèmia, amb entrades esglaonades

La selectivitat s'ha iniciat per segon any consecutiu, a causa de la pandèmia, amb entrades esglaonades, distàncies de seguretat, gel hidroalcohòlic i mascaretes.

 

Algunes de les diferències amb el 2020 són que la distància entre alumnes s'ha reduït dels dos metres al metre i mig i que la mascareta, que l'any passat estava permès treure-se-la puntualment, enguany s'ha de mantenir posada durant els exàmens.

 

El coordinador de les PAU a Lleida, Xavier Carrera, celebra que la reducció de les distàncies els ha permès reduir el nombre d'aules tot i l'augment d'estudiants.

 

Així, a la demarcació de Lleida s'han habilitat una vuitantena d'aules, 25 aules més que un any normal abans de la covid-19 però 13 menys que el 2020.

 

Carrera també ha reconegut que enguany, en l'àmbit organitzatiu estan més preparats que l'any passat i que els alumnes ja estan acostumats a dur mascareta. Maria Casals reconeix que «passarem calor però ja hi estem acostumats».

 

Així mateix coincideixen Clara Jimézez i Marc Jausset. «Ja portem la mascareta a classe i ja forma part de nosaltres com unes ulleres o unes arracades» i «ens hem acostumat a fer vida amb ella», expliquen.

 

Els alumnes que s'examinen han patit tot el Batxillerat en pandèmia

Els alumnes que s'examinen han patit tot el Batxillerat en pandèmia, amb confinaments temporals el primer any i classes telemàtiques tant a primer com a segon.

 

Tot i que reconeixen que és més difícil aprendre a distància que a classe, ja que la resposta del professor no és tan immediata i costa més interactuar amb els alumnes, esperen que aquesta situació no els perjudiqui en la seva preparació i en la nota final.

 

Pel que fa a la resolució del TSJC que obligava el Govern a facilitar els enunciats dels exàmens en català, castellà i aranès, no els preocupa massa, ja que faran l'examen en la llengua que ja tenien previst. Mariví Garí demanarà l'examen en castellà perquè és nascuda a l'Aragó i se sent més còmoda, explica.

 

En canvi, Maria Casals i Clara Jiménez el faran en català perquè és la seva llengua materna, igual que Marc Jausset que ha tingut molt clar que «en aranès segur que no. Entre castellà i català, crec que escolliré el català», ha respost.