Catalunya Diari

Unes 180 persones surten de la ciutat de Lleida en autocars per participar en la Diada

Els manifestants diuen que cal sortir «més que mai» tot i el context de pandèmia i el desencant amb els polítics

Unes 180 persones repartides en tres autocars han sortit aquest dissabte al matí de Lleida en direcció Barcelona per participar en la manifestació de la Diada convocada a la tarda, la primera que se celebra en pandèmia. I és que enguany les mascaretes amb motius independentistes, s'han sumat a les estelades i a les samarretes oficials de la mobilització que han dut els participants.

Alguns d'aquests han explicat que «més que mai» cal sortir al carrer tot i que entenen la frustració de la ciutadania amb la classe política i el context de pandèmia. En total, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha organitzat una vintena d'autocars que han sortit dels diferents punts de la demarcació de Ponent i del Pirineu.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El secretari territorial de l'ANC, Jordi Alsina, es mostra content amb el nombre d'autocars que han omplert tenint en compte el context de pandèmia i el moment polític que viu el país. Tot i això, diu que la gent «no ha deixat de ser independentista» i que continua «mobilitzada», com demostra el nombre de samarretes de la Diada que s'han venut enguany, que ha estat superior al de l'any passat.

Pla obert dels tres autocars que han sortit del Camp d'Esports de Lleida cap a Barcelona per participar a la mobilització de la Diada
Unes 180 persones surten de la ciutat de Lleida en autocars per participar a la manifestació de la Diada a Barcelona | LleidaDiari.cat

Hi ha gent que té reticències a anar-hi pel context de pandèmia

Una de les participants, Montserrat Canals, 76 anys, explica que és una Diada que cal commemorar-la i que és necessari participar a la mobilització de la tarda tot i que entén que hi ha gent que té reticències a anar-hi pel context de pandèmia i pel «desencant» que ha patit el procés independentista en els darrers anys. De fet, ha explicat que la pandèmia la va fer «reflexionar» abans de decidir participar-hi. «Però en definitiva, si pujo a un autobús de la ciutat per què no he d'anar a Barcelona?», ha formulat.

Per la seva banda, Josep Maria Estopà, de 72 anys, també diu que cal que la gent vagi a la manifestació a Barcelona. Afegeix que si un cop allí veuen moltes aglomeracions de persones, es posaran la mascareta. Roser Reig, 69 anys, explic que cal sortir al carrer "més que mai" tot i que també diu que hi ha molta gent desencantada i demana la unitat dels partits polítics independentistes.

La manifestació començarà a les 17.14 hores i recorrerà diferents punts entre els carrers Pau Claris, Via Laietana i el passeig d'Isabel II. L'ANC, organitzadora de la manifestació conjuntament amb Òmnium i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), espera que la jornada reuneixi almenys 100.000 persones.


Comentaris

envia el comentari