Catalunya Diari

Centenars de persones podran trobar feina enguany a Lleida gràcies a l'Obra Social "la Caixa"

En aquesta convocatòria s'han seleccionat 140 projectes d'entitats socials de tot l'Estat
Imatge de beneficiaris del projecte
Imatge de beneficiaris del projecte | LleidaDiari.cat

Més de 650 persones en situació o risc de vulnerabilitat o que es troben sense feina seran les beneficiàries directes dels ajuts que l'Obra Social "la Caixa" ha concedit aquest any a tres projectes socials impulsats per entitats que actuen a la demarcació de Lleida i que plantegen una oportunitat perquè aquestes persones tinguin accés a una ocupació digna com a via d'integració social.

 

L'aportació econòmica a aquests projectes assoleix els 54.150 euros. La convocatòria d'Inserció Sociolaboral és la quarta a resoldre's del Programa d'Ajuts a Projectes d'Iniciatives Socials que impulsa anualment l'Obra Social "la Caixa" i que per aquest any preveu a tot l'Estat una inversió de prop de 3,5 milions d'euros en 140 projectes socials amb més de 20.000 beneficiaris, sempre amb el propòsit d'oferir oportunitats als col·lectius en situació de vulnerabilitat social.

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Impulsar projectes que contribueixen a promocionar la inclusió social

L'objectiu d'aquesta convocatòria és impulsar projectes que contribueixen a promocionar la inclusió social i la vida independent de persones amb discapacitat o en situació de vulnerabilitat social a través d'habitatges temporals d'inclusió. Gràcies a aquest suport específic es busca donar estabilitat a les persones beneficiàries perquè puguin formar-se o buscar feina, amb l'objectiu últim de desenvolupar una autonomia plena.

 

Per a la selecció dels projectes, a més d'avaluar els objectius, la metodologia i l'impacte previst, la Fundació Bancària "la Caixa" posa especial èmfasi en els que destinen temps conèixer a cada individu, potencien els seus interessos i la seva corresponsabilitat. L'apoderament de les persones destinatàries com a agents actius de canvi és crucial en el disseny, el desenvolupament i l'avaluació de les activitats. Només així s'aconsegueix un plantejament integral, amb una perspectiva holística de la persona.

Imatge de beneficiaris del projecte
Imatge de beneficiaris del projecte | LleidaDiari.cat

 

Els projectes seleccionats compten amb la participació de 2.987 empreses

A més, també s'ha valorat la complementarietat de cadascuna de les iniciatives amb els recursos existents al territori, el suport de l'Administració i la col·laboració efectiva entre les entitats mitjançant el partenariat, i la implicació de la comunitat on es desenvolupen. Els projectes seleccionats compten amb la participació de 2.987 empreses.

 

El president de la Fundació Bancària "la Caixa", Isidre Fainé, ha destacat l'esforç i compromís de l'entitat «amb tots aquells col·lectius que lluiten per una societat més justa i igualitària, on les persones vulnerables tinguin oportunitats reals d'inserció social».

 

També et poden interessar...Comentaris

envia el comentari