Catalunya Diari

Més de 500 treballadors d'universitats públiques signen un manifest per la llibertat de Hasel

Critiquen l'entrada dels Mossos a la UdL i lamenten l'actuació del Consell de Direcció

Pla obert on es pot veure al raper Pablo Hasél caminant per un passadís del Rectorat
Més de 500 treballadors d'universitats públiques signen un manifest per la llibertat d'expressió i de Hasel | LleidaDiari.cat

Més de 500 treballadors d'universitats públiques catalanes i d'arreu de l'Estat han signat el 'Manifest 16F' per la llibertat d'expressió i en contra de l'empresonament de Pablo Hasel. Expliquen que se senten interpel·lats a reaccionar davant d'unes «dinàmiques regressives» i lamenten que s'ha vulnerat el dret a la llibertat d'expressió.

Es mostren crítics amb la gestió per part del Consell de Direcció de la Universitat de Lleida (UdL): «No s'ha resolt en favor de la llibertat d'expressió i no s'ha demostrat un posicionament clar i ferm al costat dels drets humans». Critiquen l'entrada dels Mossos d'Esquadra a la universitat i lamenten que la justícia «s'ha posat al servei d'una institució monàrquica que s'ha demostrat corrupta i obsoleta».

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Els signants rebutgen «de manera enèrgica» l'entrada dels Mossos d'Esquadra a la universitat, «un espai on les paraules i el diàleg haurien de prevaldre davant de l'ús de la força». Afegeixen que la llibertat d'expressió «vulnerada» el 16 de febrer afecta directament a la pràctica acadèmica i científica i posa en qüestió la llibertat d'opinió.

La universitat ha estat històricament una eina per aixoplugar trobades i accions

Recorden també que la universitat ha estat històricament una eina per aixoplugar trobades i accions que posen sobre la taula diversos drets i reivindiquen que s'han de seguir garantint. Entre aquests situen el dret a la llibertat, la democràcia i drets laborals i civils.

«Demanem que la Universitat de Lleida (UdL) i el seu equip de govern es posicionin en contra de l'entrada de les forces policials a l'interior del Rectorat (i qualsevol altre recinte de la universitat) i que treballin per garantir que aquesta actuació policial no es torni a repetir», reclamen. Rebutgen també discursos que mostren «més preocupació pels béns i materials que per la vulneració de drets civils fonamentals i la llibertat d'expressió». El manifest demana la llibertat «immediata» de Hasel i la revisió de la seva causa.


Comentaris

envia el comentari