Catalunya Diari

El Centre d’Acollida d’Animals de Lleida reprèn les adopcions

Reforça el servei amb un dinamitzador, que atén i assessora els usuaris en els tràmits per recuperar una mascota

Imatge de la canera municipal de Lleida
El Centre d’Acollida d’Animals de Companyia reprèn les adopcions després de l’aturada per la Covid19 | LleidaDiari.cat

El Centre d'Acollida d'Animals de Companyia de Lleida (CAAC) ha reprès aquesta setmana les adopcions de gossos i gats, un tràmit que s'ha de fer amb cita prèvia, després del parèntesi forçat per la Covid19.

Per poder realitzar un treball més actiu i efectiu per aconseguir adopcions, «el CAAC s'ha reforçat amb una nova figura, la del dinamitzador, que també atendrà i assessorarà els usuaris en els tràmits que cal fer per recuperar, adoptar una mascota, tramitar la llicència d'animals potencialment perillosos o d'altres relacionats amb els animals de companyia», segons ha explicat el regidor de Transició Ecològica, Sergi Talamonte.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

11 persones que ajuden en la socialització dels animals

El dinamitzador compta amb la col·laboració de l'equip de voluntaris i voluntàries, format per 11 persones que ajuden en la socialització dels animals, els passejos per fer acompanyament emocional i el treball per fomentar les adopcions. Al CAAC hi ha acollits fins aquesta setmana 64 gossos i 20 gats a l'espera de famílies adoptants.

Sergi Talamonte ha agraït la tasca del voluntariat i ha animat a la ciutadania a adoptar, sempre amb responsabilitat. «El confinament no ha estat gens fàcil ni pels animals, ni pels professionals i voluntaris que treballen al CAAC, i ara entrem en una nova fase on hem pogut reforçar l'equip amb un dinamitzador, i segur que comptarem amb el suport i la complicitat de molta gent que vol adoptar un gos o un gat d'entre els 84 animals que esperen una família», ha manifestat el regidor de Transició Ecològica. El CAAC recorda la necessitat d'adoptar de manera responsable i l'obligació de xipar l'animal per facilitar-ne la recuperació en cas de pèrdua.

Un descens dels animals rescatats a la via pública

Des de l'inici del confinament (13 de març) i fins que vam entrar en fase 1 (18 de maig), hi va haver un descens dels animals rescatats a la via pública. Es van rescatar un terç, respecte a la xifra habitual, la majoria dels quals s'havien perdut i ja han estat recuperats. Des de l'entrada en fase 1, a causa de l'augment de la mobilitat, s'ha tornat a enregistrar un increment progressiu de les entrades d'animals.

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

cita prèvia

Comentaris

envia el comentari