Catalunya Diari

Un centre de Barcelona s'endurà l'estàtua d'Indíbil i Mandoni de Lleida per a la seva restauració

L'actuació costarà prop de 30.000 euros, mentre la Paeria assumirà el cost de la llança, estimat en 10.000 euros

El tinent d'alcalde de la Paeria de Lleida, Toni Postius i la directora general de Patrimoni Cultural de la Generalitat, Elsa Ibar, davant el conjunt escultòric d'Indíbil i Mandoni,
El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya restaurarà el conjunt escultòric d'Indíbil i Mandoni de Lleida | LleidaDiari.cat

El conjunt escultòric d'Indíbil i Mandoni lluirà nova imatge a l'Arc del Pont de Lleida, després dels treballs de restauració que s'hi duran a terme d'aquí a poc temps. L'Ajuntament de Lleida ha arribat a un acord amb el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC) del Departament de Cultura que serà l'encarregat de dur a terme l'actuació, que està valorada en prop de 30.000 euros.

El conjunt escultòric serà traslladat aviat a la seu del Centre de Restauració i la previsió és que els treballs s'allarguin uns sis mesos. Per la seva banda, la Paeria assumirà el cost de la llança, que va ser sostreta del monument, estimat en 10.000 euros.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L'actuació inclourà l'escaneig i digitalització de l'escultura

L'actuació inclourà l'escaneig i digitalització de l'escultura i la seva impressió digital 3D en cera recuperant la composició i forma originals. Aquest pas serà important per a la reconstrucció i la reposició de la llança, la falcata enfundada i el grilló, que actualment li manquen a l'escultura. La Paeria serà l'encarregada d'executar aquesta reposició, amb un valor estimat de 10.000 euros. La participació de la Paeria també inclourà l'embalatge i el trasllat del grup escultòric fins al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya i el seu retorn i recol·locació en el seu lloc original.

El primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, ha valorat que el projecte s'hagi pogut desencallar amb aquest acord, després de treballar-hi intensament. Postius ha remarcat el compromís del govern municipal «pel patrimoni històric i artístic de la ciutat» i per això, ha assenyalat, que treballa per buscar solucions per atendre les necessitats existents. El tinent d'alcalde ha explicat que el conjunt escultòric feia temps que requeria una restauració general, segons un informe elaborat pel departament municipal de Patrimoni Cultural, Històric i Artístic-Arqueologia, per poder-ne assegurar la conservació en el futur.

Proposta de buscar empreses per recollir fons per al projecte de restauració

Toni Postius s'ha referit a la proposta de buscar empreses per recollir fons per al projecte de restauració i ha comentat que, tot haver estat buscant mecenes, aquest no era el moment per fer-ho, donada la crisi econòmica per la qual passa el teixit empresarial i comercial de la ciutat per la covid-19. Per aquest motiu, ha indicat que es va aparcar la iniciativa i es van treballar alternatives fins a poder signar el conveni amb el Departament de Cultura.


Comentaris

envia el comentari