Catalunya Diari

El centre de dia Santa Clara de Lleida oferirà servei de menjador i bugaderia a la gent gran del barri

L'equipament compta amb quinze usuaris i aquesta setmana s'incorporaran dues persones més

L'alcaldessa en funcions de Lleida, Montse Mínguez, amb el tinent d'alcalde Fèlix Larrosa
L'alcaldessa en funcions de Lleida, Montse Mínguez, amb el tinent d'alcalde Fèlix Larrosa | LleidaDiari.cat

L'alcaldessa en funcions, Montse Mínguez, acompanyada del tinent d'alcalde i regidor del Centre Històric, Fèlix Larrosa, ha visitat aquest dilluns els usuaris del Centre de Dia Santa Clara i ha anunciat que obrirà els seus serveis a la població de persones grans, especialment del Centre Històric. Així, el servei de menjador, amb deu places, preveu iniciar-se al setembre, així com el de bugaderia. Mínguez ha remarcat la importància de la nutrició en el col·lectiu de la gent gran, perquè portin una dieta equilibrada i adaptada a les seves necessitats. Aquests són serveis que caldrà que siguin derivats des dels serveis socials d'atenció primària.

El Centre es va posar en marxa el 16 de juliol i els seus usuaris s'hi han incorporat progressivament. Actualment n'hi ha quinze i durant aquesta setmana s'afegiran dues persones més. El Centre disposa de vint places públiques, conveniades amb el departament d'Afers Socials, Treball i Famílies de la Generalitat.

L'alcaldessa en funcions de Lleida, Montse Mínguez, visitant els usuaris del centre de dia Santa Clara
L'alcaldessa en funcions de Lleida, Montse Mínguez, visitant els usuaris del centre de dia Santa Clara | LleidaDiari.cat

 

L'alcaldessa en funcions ha destacat la funció que compleix aquest servei d'acolliment residencial diürn, adreçat a persones de 65 anys i més en situació de dependència, ja que complementa l'atenció que fa l'entorn familiar i manté l'autonomia personal i social de les persones. Lleida compta amb dos centres de dia municipals, aquest de Santa Clara i el de Magraners, que també té vint places públiques –en conveni amb la Generalitat-. 

Mínguez i Larrosa han fet la visita amb la directora del centre, Cristina Teixidó, i la cap de servei de l'Accent Social (empresa que gestiona el centre), Ana Delgado. El Centre té un horari d'obertura de 7.30 a 20.00 hores, amb la flexibilitat perquè cada persona arribi en l'horari que necessiti. Sobre els àpats, l'esmorzar i el berenar tenen un horari flexible. El dinar és cap a les 13.00 hores i se serveix amb servei de càtering.

Les instal·lacions compten amb gimnàs, dutxes i perruqueria, entre altres. Pel que fa a les activitats que duen a terme diàriament, als matins treballen l'àmbit de fisioteràpia, tant de forma individual, com en grup. Els usuaris dediquen les tardes a diferents tallers: treballs manuals, jocs de taula, debats, etc. També algunes tardes tenen servei de psicòloga i fan exercicis de respiració i de treball emocional.


Comentaris

envia el comentari