Catalunya Diari

El Centre Històric potencia la seva creativitat amb la Casa del Dibuix

El paer en cap visita el nou espai de creació artística, que iniciarà l’activitat al febrer i s’obre al conjunt de la ciutadania

La Casa del Dibuix
Imatge de la presentació a la Casa del Dibuix | Santi Iglesias

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha visitat aquest dilluns les instal·lacions de la Casa del Dibuix, al carrer Cavallers, que està a punt d'iniciar la seva activitat com a espai de creació i aprenentatge artístic per al conjunt de la ciutadania. Tallers i activitats al voltant del dibuix, el còmic i l'animació seran el fil conductor de la programació de la Casa del Dibuix però també s'obrirà a altres propostes com les treballs manuals.  Amb la Casa del Dibuix, s'amplia la dotació de serveis culturals i educatius vinculats a la creació artística al Centre Històric, que ha estat particularment intensa els darrers temps.

En aquest sentit, l'alcalde ha destacat el Centre dels Artistes i Artesans, la Casa de Fusta -adreçada a emprenedors de l'àmbit de la creativitat-, així com la consolidació de l'Escola d'Art Municipal Leandre Cristòfol i del Centre d'Art la Panera, a més d'altres activitats relacionades amb el sector privat.

«El Centre Històric de Lleida és el barri de la creativitat», ha asseverat el paer en cap en el decurs de la visita al nou equipament, que tindrà «un impacte positiu en el barri i sobre tota la ciutat». L'Escola d'Art Municipal Leandre Cristòfol () serà l'encarregada de gestionar aquest nou servei municipal que oferirà tallers i activitats, oberts al Centre Històric i a les seves entitats però també al conjunt de Lleida.

La directora de l', Marta Pallarès, ha explicat que s'incidirà especialment en els usuaris infantils que, per edat, no accedeixen a l'Escola d'Art Municipal perquè aquest centre imparteix cicles formatius de grau superior.

Fèlix Larrosa
Imatege de Fèlix Larrosa | Santi Iglesias

 

La Casa del Dibuix preveu iniciar la seva activitat amb un taller sobre animació dins de la Mostra Internacional d'Animació de Catalunya alcalde ha remarcat l'ampli abast de les accions de la Paeria al Centre Històric, que van de l'Urbanisme a la Cultura, passant pels serveis socials, les polítiques d'ocupació, el comerç o l'educació, entre altres.

L'empenta del Centre Històric de Lleida

Larrosa ha aportat dades que avalen el treball del govern de l'Ajuntament de Lleida en aquest barri. Entre altres dades, ha parlat de les polítiques d'ocupació, destacant que 811 persones han estat ateses el 2018 pels serveis de l'Institut Municipal d'Ocupació, ubicats al Centre Històric, de les quals un 16% són joves de 16 a 29 anys. A més, s'ha assolit una inserció laboral per a 229 persones i la formalització de 445 contractes de treball. La seguretat ciutadana és un àmbit que es treballa amb especial incidència al barri, pel que l'alcalde ha reiterat la posada en marxa de les patrulles a peu i de proximitat de la Guàrdia Urbana.

El paer en cap ha subratllat la vocació de la Paeria per prestar serveis a totes aquelles persones que més ho necessiten i ha insistit en el benefici que altres iniciatives generaran per al barri, com la reobertura del Mercat del Pla, les Àrees d'Innovació Social i Urbana, les Zones de Rehabilitació Urbana i els pisos d'emancipació per a joves.


Comentaris

envia el comentari