Catalunya Diari

Els Centres de Dia de Lleida amplien els seus serveis per a les persones grans

L’equipament de Magraners ha començat a funcionar els caps de setmana i el del Centre Històric ha posat en marxa el servei de menjador

Imatge del centre de dia de Santa Clara
Imatge del centre de dia de Santa Clara | LleidaDiari.cat

Els Centres de Dia municipals han ampliat els seus serveis per atendre les necessitats de l'activitat diària de les persones grans. La Paeria disposa actualment de dos centres, a Magraners i al Centre Històric. El de Magraners, amb 30 places -20 de les quals en conveni amb la Generalitat-, ha començat a prestar el servei també en caps de setmana.

És una ampliació que s'ha incorporat davant la demanda dels usuaris i les usuàries de l'equipament. Igualment, el Centre de Santa Clara, al Centre Històric, obert l'estiu passat amb 20 places concertades, ha iniciat l'obertura del servei de menjador per a persones grans del barri, com ja fa el de Magraners -amb places disponibles per a veïns i veïnes grans de la zona-.

D'aquesta manera, a més de l'atenció a les persones residents, els Centres de Dia ofereixen altres serveis a l'abast de la població gran del barri, en funció de les necessitats de l'entorn. Una de les activitats que l'espai de Santa Clara té previst incorporar pròximament és el servei de bugaderia. Les persones interessades a gaudir de les propostes dels centres s'han d'adreçar als Serveis Socials de la zona corresponent.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Centres de Dia

Els Centres de dia són serveis diürns i d'assistència a les activitats de la vida diària per a persones grans amb situacions de manca d'autonomia. La seva activitat permet oferir un ambient adequat i adaptat a les necessitats d'atenció de les persones i afavorir la recuperació i el manteniment de l'autonomia personal i social.

El servei d'aquests equipaments fa que la persona es mantingui en el seu entorn personal i familiar en les millors condicions i proporciona suport a les famílies en l'atenció a les persones grans dependents. Van adreçats a persones grans que necessiten organització, supervisió i assistència en el desenvolupament de les activitats de la vida diària, i que veuen completada la seva atenció en el seu entorn social familiar.

Un grup de 45 escoltes pinten quatre pisos del barri de la Mariola

Un grup de 45 joves procedents de diferents agrupaments escoltes de Catalunya han participat aquesta setmana en el projecte La Murga, que enguany ha consistit a pintar quatre habitatges i una escala d'una comunitat de veïns al barri de la Mariola de Lleida. Els treballs s'han fet conjuntament amb les famílies beneficiàries, que es troben en situació de vulnerabilitat.

Els i les joves han compartit avui amb els professionals dels Serveis Socials un espai de reflexió en què han exposat les seves inquietuds i experiències sobre la intervenció que han portat a terme. La Paeria, a través de la Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones, col·labora des de l'any 2012 amb Escoltes Catalans en el projecte de «La Murga, pel dret a un habitatge digne» amb l'objectiu de dignificar l'habitatge de persones en risc d'exclusió social que es troben en seguiment per part dels equips de Serveis Socials de l'Ajuntament.


Comentaris

envia el comentari