Catalunya Diari

Científics lleidatans estudien l'eficàcia de la teràpia 'online' en el tractament de l'ansietat

El grup de recerca NEUROPGA (Neuropsicologia, gens i ambient) de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida analitza els resultats d’un total de 2.000 articles

Imatge dels impulsors del projecte
Imatge dels impulsors del projecte | Alexandra Balaguer

Determinar què diu la comunitat científica sobre l'e-teràpia o teràpia online i les principals diferències d'aquest respecte la teràpia psicològica convencional en el tractament dels trastorns d'ansietat.

Aquest és l'objectiu que persegueix la recerca que ha iniciat el Centre de Psicologia Orum Center, amb la Universitat de Lleida (UdL).

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Volen aportar ciència a la teràpia online

L'estudi està liderat pel psicòleg i e-terapeuta Xavier Amat per part d'Orum Center i el professor de psicologia Jorge Moya, del grup de recerca de Neuropsicologia, gens i ambient (NEUROPGA) de la UdL i compta amb la col·laboració de la psicòloga Anna Blanch, d'Orum Center. «Volem aportar ciència a la teràpia online. Posar sobre paper què en diu la comunitat científica internacional, per això ens cal anar a les fonts, a les publicacions científiques que s'han fet ressò d'aquests nous mètodes d'abordatge terapèutic en els darrers anys i recollir conclusions en un estudi actualitzat, explica Xavier Amat, e-terapeuta i coordinador d'Orum Center.

Les diferències significatives respecte a la teràpia presencial

«Ens hem adonat que falta un corpus científic unificat per aquest tipus de teràpia que expliqui quines són les diferències significatives respecte a la teràpia presencial. A Orum Center estem convençuts d'aquest mètode, sabem que funciona, perquè en tenim evidències contínues amb els nostres pacients, però hem volgut anar més enllà i recollir totes les aportacions científiques de la comunitat internacional en una investigació pròpia amb la UdL», expliquen.

Xavier Amat és el psicòleg i e-terapeuta d'Orum Center que lidera l'estudi
Xavier Amat és el psicòleg i e-terapeuta d'Orum Center que lidera l'estudi | Alexandra Balaguer

Així doncs Orum Center es converteix en centre pioner en promoure la investigació sobre l'aplicació de l'e-teràpia i la teràpia convencional en l'abordatge dels trastorns d'ansietat i ho fa amb els professors de la UdL Jaume March Llanes i Jorge Moya Higueras juntament amb la psicòloga Anna Blanch.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari