Catalunya Diari

Cinemón dedica la XV edició al gènere i drets humans al Senegal

Les propostes són gratuïtes, amb reserva prèvia, i es faran al pati de les Comèdies, davant l’IEI

Cinemón, cicle de cinema solidari al carrer, dedica la seva quinzena edició al gènere i drets humans al Senegal. L'Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria d'Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminisme, i l'associació Veïns del Món Solidaris ofereixen la possibilitat de gaudir de cinema solidari les nits d'estiu del 9 i 10 de juliol, al pati de les Comèdies, davant l'IEI.

Es podran veure les pel·lícules 'Moolaadé', d'Ousmane Sembene, i 'El viatge de Yao', de Philippe Godeau, que mostraran diferents realitats de la cultura senegalesa i relacionats amb els ODS, Objectius de Desenvolupament Sostenible. Les activitats són gratuïtes amb reserva prèvia paeria.cat/entrades/web/cooperacio.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La tinent d'alcalde i regidora Cooperació, Sandra Castro, ha presentat la quinzena edició del cicle amb la presidenta de l'associació Veïns del Món Solidaris de Lleida, Glòria Ferrer, i Mari Carme Rubio, membre de l'entitat; el president de l'associació Senegalesa de Lleida i Província, Ibrahima Bao, i la membre d'Associació de Monitors i Educadors de Lleida (AMELL), Esther Florensa.

Els films i documentals giren entorn dels Drets Humans

Castro ha explicat que els films i documentals giren entorn dels Drets Humans (DH) i els Drets Humans de les Dones (DHD), entorn de la cultura senegalesa. Així, per aprofundir en aquest univers, també hi haurà l'exposició 'Una visió del Senegal', de l'entitat Veïns del Món Solidaris i una parada informativa i divulgativa de les actuacions que duen a terme les entitats participants. Una altra acció serà la venda de mascaretes amb tela senegalesa.

Els beneficis es destinaran al finançament del projecte 'Cap infant sense menjar a Oussouye' que cobreix durant el curs un àpat diari a 110 infants de l'escola Maternalle d'Oussouye, de l'ONGD Veïns del Món Solidaris.

La Regidoria d'Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes treballa per a fomentar la sensibilització de manera original i atractiva per a la ciutadania de Lleida, fent-ho a través del Cinema a la fresca durant les nits d'estiu.

Cartell de la quinzena edició del Cinemón Xic
Cinemón dedica la XV edició al gènere i drets humans al Senegal | LleidaDiari.cat

Una iniciativa que compta amb una bona acollida per part de la ciutadania

 Cinemón és una iniciativa que compta amb una bona acollida per part de la ciutadania i cada edició tracta temes relacionats amb els DH, les relacions nord-sud o la lluita contra el racisme i la xenofòbia, sempre mantenint el caire solidari del cicle de cinema i amb un conjunt d'entitats diferents, especialistes en la temàtica.

Amb tot això, Cinemón pretén ser una activitat innovadora, eficaç i eficient. Aporta informacions concretes sobre la temàtica d'una manera didàctica, per motivar al desig de coneixement i a una estimulació crítica. Les entitats que col·laborem en el projecte treballen per a la conscienciació i l'acollida per tal que aquesta realitat sigui assumida d'una manera crítica, alhora que positiva i enriquidora.

Programa Cinemón 2021

Divendres 9

19 h Taller familiar de djembé.

20.30 h Actuació musical d'Alu Spear.

21.30 h Lectura 'Cinema i Literatura al Senegal' i projecte del llargmetratge 'Moolaadé' (2004), d'Ousmane Sembene. Història en defensa de l'equitat de gènere, la cura i la salut.

Dissabte 10

19 h Mostres culturals africanes: Conta contes africans 'La Tanga i el guepard'. Mostra de SABAR senegalès.

20.30 h Desfilada de roba típica senegalesa. A càrrec de la cooperativa d'iniciativa social DIOMCOOP.

22 h Projecció del llargmetratge 'El viatge de Yao' (VOSC, 2018), de Philippe Godeau. Un viatge interior en la coneixença i en la connexió cap a les mateixes arrels i la importància de pertinença a la Comunitat com a motor de desenvolupament humà i social.


Comentaris

envia el comentari