Catalunya Diari

Cinquanta persones participen a Lleida en un acte contra la violència masclista

Cinquanta persones participen a Lleida en un acte contra la violència masclista| EP - Fotografia: Laura Biela

 

Unes cinquanta persones, la majoria homes, han participat aquest dimarts a Lleida, al costat de la Catedral, a la roda d'homes contra la violència masclista que cada 21 d'octubre organitzen l'Associació Lika i l'Associació d'Homes Igualitaris en moltes ciutats espanyoles. 

"Avui fem aquesta roda per pronunciar públicament a favor de la igualtat i contra la violència que molts homes exerceixen contra les dones" resa el manifest que ha llegit Toni Moya, secretari de moviments d'igualtat de Comissions Obreres a Lleida. Un manifest que remarca que la violència de molts homes és possible perquè la resta dels homes manté algun tipus de complicitat i certa tolerància cap a ella ja sigui per egoisme, per rancúnia, o per una malentesa solidaritat masculina ". 
 
"La veritat és que molts de nosaltres no fem prou per acabar amb la violència de gènere", ha llegit Toni Moya. 
 
Per la seva banda, la presidenta de l'associació Lika a Lleida, Yolanda Bardina, ha explicat que la seva entitat, que té un nom que en suec vol dir iguals, i l'Associació d'Homes Igualitaris busquen a Lleida la complicitat d'organitzacions masculinitzades. 
 
Els organitzadors que l'any passat van buscar la complicitat d'equips esportius masculins han demanat en aquesta ocasió la participació de les centrals sindicals.


Comentaris

envia el comentari