Catalunya Diari

Una cinquantena d'universitaris coreans aprenen anglès a la UdL

La iniciativa s'emmarca en un curs d'estiu 'a la carta' de la Fundació Universitat de Lleida

Estudiants coreans aprenent anglès al Campus de Cappont de la Universitat de Lleida
Estudiants coreans aprenent anglès al Campus de Cappont de la Universitat de Lleida | LleidaDiari.cat

Un total de 52 estudiants de la universitat sud-coreana d'Inha participen, des d'aquest dilluns i fins al 20 de juliol, en el curs d'estiu «Enjoying english in Spain» que organitza la Fundació Universitat de Lleida, amb el suport del Consell Social de la UdL.

Els universitaris, als quals acompanya un dels seus professors, rebran durant dues setmanes classes d'anglès que complementaran amb visites a monuments i equipaments culturals emblemàtics de la capital del Segrià com la Seu Vella i el Museu de Lleida. Tanmateix, també es desplaçaran fins a l'Urgell per a visitar el Museu del torró i la xocolata d'Agramunt. Finalment, segons han explicat des de la Universitat de Lleida, els estudiants arribats de Corea del Sud tindran la oportunitat de visitar els llocs més emblemàtics de la ciutat de Barcelona i completar la seva estada d'una forma cultural i dinàmica. 

Es tracta d'un curs fet «a demanda» de la universitat d'Inha, institució amb la qual la Universitat de Lleida té vigent un conveni de col·laboració de mobilitat que data del 2014. Des llavors, set alumnes d'aquesta universitat asiàtica han cursat estudis a la UdL en els programes de mobilitat, mentre que dos alumnes lleidatans han viatjat a Corea.

Fruit d'un conveni amb les universitats

Segons el director de la Fundació Universitat de Lleida, Joan Estany, aquest curs s'emmarca en el programa d'internacionalització i de captació d'estudiants, en especial de països asiàtics, que té en marxa la Fundació, tot oferint cursos d'estiu a la carta a universitaris de centres estrangers. La Universitat d'Inha, és una de les set universitats sud-coreanes amb les quals la UdL intercanvia estudiants. La primera d'aquest país asiàtic que va signar un conveni de col·laboració amb la Universitat de Lleida, va ser la Universitat d'estudis estrangers de Hankuk, al 2010. 


Comentaris

envia el comentari