Celebren la 5a Edició de la Floració de la lavanda a Aromes de Can Rosselló

L'espígol o lavanda floreix durant tan sols un mes l'any, el mes de juny. I aquest any va avançada i es preveu una bona collita. Aromes de Can Rosselló, obre de nou el camp a la ciutadania, per tal que puguin gaudir d'aquest meravellós espectacle que ofereix la natura. Un espectacle de colors, olors i vistes, ja que des del camp es pot veure al fons, la magnífica Seu Vella de Lleida.

 

El dia 4 de juny, a les 19 hores, tindrà lloc la inauguració oficial del programa. Acte que culminarà amb una acció poètica performativa a càrrec de la companyia La Màxima, d'Ilersis. Cada cap de setmana es podran fer visites al camp per fer-se fotos i collir un ram. L'agenda conté activitats de lleure, solidàries, culturals i gastronòmiques.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Celebrem la 5a Edició de la Floració de la lavanda a Aromes de Can Rosselló | LleidaDiari.cat

 

Tota una experiència sensorial

Mònica Rosselló, gerent d'Aromes de Can Rosselló, ha confirmat que ja han hagut reserves de grups d'altres demarcacions, que aprofitaran per pernoctar i fer turisme a la ciutat. Mateu Blanch, comenta que és tota una experiència sensorial que harmonitza els sentits a través de la gastronomia i l'entorn com pot ser el camp d'espígol. Pascual ha posat en relleu la territorialitat de l'acte, amb cuiners i sommelier lleidatans i un menú inspirat en productes de l'horta de Lleida i de temporada, com és la lavanda.

 

12 elaboracions maridades amb 6 vins conformen el menú degustació, amb un ingredient comú, l'espígol, del qual Xixo Castaño diu que quan es cuina la lavanda a baixes temperatures és molt expressiva, i en canvi quan es fa a altes temperatura arriba a ser us sabor refrescant i sensual alhora que sorprèn gratament. Els assistents gaudiran de la posta de sol amb vistes a la Seu Vella, i podran assaborir un menú degustació, enmig del camp, en el qual l'ingredient principal serà la lavanda. Sergi Grimau serà el mestre de cerimònies i Santi Roig amenitzarà la vetllada musicalment parlant.

 

Tot aquest seguit d'esdeveniments tenen el seu vessant solidari, i és que de cada inscripció, es recapta 2€ destinats a la Fundació Josep Carreras a favor de la lluita contra la leucèmia. A banda, es col·labora activament amb Shalom i Ilersis, ambdós projectes d'inclusió social. Aromes de Can Rosselló, destaca per la seva innovació, no tan sols en la seva idea de negoci, sinó a més, per llençar al mercat productes gastronòmics disruptors.

 

Una empresa familiar ubicada a l'Horta de Lleida

És una empresa familiar, ubicada a l'Horta de Lleida, dedicada al conreu de lavanda o espígol. Pionera en el cultiu de lavanda en el territori. Produeix flor seca i oli essencial ecològic de lavanda, certificat amb el CCPAE, mitjançant la tècnica del corrent de vapor d'aigua. Per a la venda a l'engròs i al detall i, per l'elaboració de productes cosmètics, aromàtics i de decoració. També produeix aroma de lavanda per usos gastronòmics. Tot des d'un vessant artesanal. Compromesa amb la promoció de la ciutat, principalment l'horta, rep visitants d'arreu de Catalunya, Andorra, sud de França i d'altres països.