Catalunya Diari

CiU critica la deficient senyalització dels radars semafòrics i de velocitat a Lleida

CiU critica la deficient senyalització dels radars semafòrics i de velocitat a Lleida| Redacció - Fotografia: CiU Ajuntament de Lleida“Al cap de dos mesos de la seva instal·lació, ens trobem que la senyalització és ridícula. En alguns casos, les senyals dels radars semafòrics fan un pam de dimensions i estan al mateix lloc del radars. Altres casos són microsenyals que el conductor no pot veure o estan amagades. Això crea situacions de perill perquè el conductor no ho veu i frena de cop”, ha afirmat Postius.

El regidor de CiU ha lamentat el malestar que ha generat l’equip de govern municipal entre la ciutadania per aquesta instal·lació de radars indiscriminada i mal senyalitzada: “Avui per avui hi ha un clar afany recaptatori. Altrament no s'entén aquesta mala senyalització arreu de la ciutat i que després de les nombroses queixes i el malestar que ha generat entre la ciutadania l’equip de govern s’empari en què no hi ha normativa. Precisament el fet que no hi hagi normativa de senyalització, permet a l’Ajuntament fer les senyals tan grans com faci falta”. En aquest sentit, Postius ha afegit que “l’èxit dels radars ha de ser fer pedagogia i que el conjunt de conductors compleixin les ordenances i no s’imposin multes. Avui per avui el govern de la Paeria està imposant unes 50 multes al dia de 200 euros cadascuna, quantitat que per a molts ciutadans és bona part del seu sou. I això sense que s’hagin posat en marxa els radars de velocitat”.

Així mateix, Postius ha proposat que es faci una campanya de sensibilització per la velocitat i els semàfors vermells, però acompanyada d’una senyalització adequada i que es dediqui tota la recaptació dels radars a la seguretat viaria, amb mesures com millorar cruïlles, millorar la senyalització i altres mesures de seguretat. Postius ha mostrat com a exemple de senyalització unes senyals elaborades amb cartró pluma amb unes mides sensiblement més grans que la senyalització instal·lada pel govern de la Paeria i què sí que servirien per complir amb la funció dissuasiva dels radars.

Per la seva banda, la tinent d'alcalde i regidora de Seguretat Ciutadana, Sara Mestres, ha explicat que l'únic que està fent l'Ajuntament de Lleida és "garantir la seguretat a la ciutat i evitar més morts". És per això, que "hem reforçat la senyalització a les entrades principals de la ciutat i hem modificat altres senyals per a que siguin més clares i es vegin millor". I ha afegit: "En cap moment volem recaptar".


Comentaris

envia el comentari