Catalunya Diari

CiU critica les noves senyals dels dispositius 'semàfor vermell'

CiU critica les noves senyals dels dispositius 'semà for vermell'| Redacció - Fotografia: CiU Ajuntament de LleidaEl regidor de CiU i alcaldable, Antoni Postius, ha explicat aquest divendres que el grup nacionalista ha rebut nombroses queixes de ciutadans que davant el dubte sobre la tolerància dels radars semafòrics, creuen en verd però el semàfor es posa vermell just al sortir-ne i s'exposen a ser multats. O altres casos de conductors que frenen en sec en àmbar, amb el risc de provocar accidents amb els conductors que venen pel darrera. A més, Postius ha exigit que s'enviï la fotografia juntament amb la sanció als conductors. “Estan arribant sancions perquè conductors passen en verd, es posa en àmbar i quan acaben de creuar s’ha posat vermell. La tolerància hauria de ser major. A més, quan volen veure la fotografia per comprovar si la sanció és correcta s’han de desplaçar a les dependències municipals per fer-ho”, ha afirmat l’alcaldable nacionalista.

El regidor de CiU ha lamentat que la senyalització continua sent insuficient, quan es compleixen tres mesos de la posada en marxa dels radars semafòrics, amb una mitjana de 50 conductors diaris multats, segons ha informat el govern municipal. Postius ha reiterat que cal senyalitzar amb antel·lació els radars, ja que ara mateix el govern municipal els continua posant a la mateixa alçada del radar, sense temps suficient per prendre precaucions respecte al suposat risc que es vol evitar amb el radar.

Postius ha demanat també que en els supòsits que hi hagi un recurs a les sancions pels radars, no es perdi la bonificació del 50% per pagament immediat, com passa ara. Així mateix, ha reiterat la petició de CiU perquè la recaptació íntegra dels radars es dediqui a millorar la seguretat viària de la ciutat.

Pel que fa als radars de velocitat, Postius ha emplaçat el govern de la Paeria a aprendre de la mala gestió dels radars semafòrics i ha demanat que es faci públic quan es posaran en marxa, ja que aquests encara no funcionen.


Comentaris

envia el comentari