Catalunya Diari

CiU demana a la Paeria instal·lar el pagament de la zona blava via telèfon mòbil a Lleida

CiU demana a la Paeria instal·lar el pagament de la zona blava via telèfon mòbil a Lleida| Redacció - Fotografia: Lleida al Minut

 Es tracta d’un sistema que ja han aplicat altres ciutats com Badalona i, pròximament, Barcelona, i que el Grup de CiU ja ha demanat en altres ocasions, però l’equip de govern ho ha rebutjat, malgrat que la ciutat ha anunciat plans per desenvolupar l’estratègia smart city. El principal grup de l’oposició presentarà de nou la proposta en la pròxima Comissió Municipal d’Urbanisme per al seu estudi i aplicació.
 
El pagament de l’estacionament de zona blava mitjançant el telèfon mòbil permet els usuaris pagar només pel temps necessari d’estacionament i els evita imprimir paper a les màquines, entre d’altres millores. A més a més, no té un sobrecost per a l’ajuntament ni per a la concessionària. En les ciutats on s’ha implantat, els usuaris que volen fer servir aquesta possibilitat ho fan a través d’una aplicació al seu mòbil i accepten pagar un 10% més per l’estacionament.
 
"Si volem estar a l’alçada del concepte de ciutat smart city hem d’introduir modalitats que ens atansin a aquest model, com el pagament via mòbil de la zona blava. No suposa cap cost ni per a la concessionària ni per a l’ajuntament i facilitaria el servei, evitant el risc de denúncia als ciutadans", ha afirmat la portaveu de CiU Bea Obis.


Comentaris

envia el comentari