Catalunya Diari

CiU demana a l'Ajuntament de Lleida que ingressi els impostos estatals a la Hisenda catalana

CiU demana a l'Ajuntament de Lleida que ingressi els impostos estatals a la Hisenda catalana| Redacció - Fotografia: CiU Ajuntament de Lleida

 Així ho ha afirmat aquest dimarts Postius, acompanyat del regidor Paco Cerdà i del president local de CDC a Lleida, Xavier Caufapé. Tots tres han entregat una còpia de les respectives declaracions de la Renda a l'Agència Tributària Catalana, situada a la Delegació de la Generalitat al carrer Lluis Companys, dins la campanya de lliurament de dades fiscals per construir una base de dades catalana. Postius ha animat la ciutadania a col·laborar amb la Generalitat per bastir la Hisenda pròpia amb la qual poder disposar de plena sobirania sobre els recursos, i l'esforç fiscal generat a Catalunya.
 
"Demanem al conjunt de la ciutadania que s'impliqui en la construcció de la hisenda pròpia i lliuri les seves dades fiscals. Pel que fa a l'Ajuntament de Lleida demanarem que prediqui amb l'exemple i faci difusió entre les veïns d'aquesta possibilitat", ha afirmat Postius.
 
Així mateix, el regidor nacionalista ha anunciat que el Grup de CiU properament demanarà "que l'Ajuntament ingressi el conjunt dels impostos que es paguen a la ciutat a l'Agència Tributària Catalana. Lleida ha d'estar al capdavant i ser un referent en el procés de transició nacional i pel Dret a Decidir". 
 
En aquest sentit, una setantena d'ajuntaments ja ingressen regularment la recaptació dels impostos estatals d'IVA i IRPF a l'Agència Tributària Catalana. La Generalitat tramet posteriorment els diners recaptats pels tributs que no són de la seva competència a l’administració titular, però té la possibilitat d’obtenir informació rellevant que permeti realitzar previsions i elaborar estudis econòmics d'abast divers. 


Comentaris

envia el comentari