Catalunya Diari

CiU demana que el pàrquing del Rectorat sigui gratis pels estudiants

CiU demana que el pà rquing del Rectorat sigui gratis pels estudiants| Redacció

regulació del pàrquing del Rectorat de la UdL

Així li ha comunicat el cap de l’oposició i líder de CiU a la Paeria, Joan Ramon Zaballos, al rector de la UdL Roberto Fernández, en una reunió a la qual també han assistit la portaveu de CiU, Bea Obis, i els regidors Paco Cerdà i Antoni Postius. La proposta es presentarà a la pròxima Comissió Municipal d'Urbanisme de l'Ajuntament de Lleida.

El principal grup de l’oposició municipal està d’acord en la necessitat de regular la zona d’aparcament del rectorat, però sense carregar els estudiants i el personal de la UdL amb més despeses. "El pàrquing del Rectorat ha de ser d’ús preferent de la comunitat universitària. Hi ha gent que s’ha de desplaçar amb vehicle propi i la nostra proposta alternativa garanteix rotació i l’ús preferent de l’aparcament per a estudiants i personal de la UdL sense haver de pagar per anar a estudiar", ha afirmat Postius.

Inicialment, la tinent d’alcalde Marta Camps havia confirmat als mitjans de comunicació que la zona blava al pàrquing del Rectorat, d’unes 200 places, seria d’ús general a un preu de 50 cèntims d’euro l’hora amb una reserva de 60 places per a professorat i personal d’administració de la UdL. En canvi, CiU vol que tota la comunitat universitària de l’edifici del Rectorat, incloent els estudiants, mitjançant l’acreditació del carnet de la UdL, quedi parcialment exempta de pagar l’aparcament, amb unes cinc hores gratuïtes, ja que, d’altra manera, la nova regulació els costaria uns 50 euros mensuals per anar a estudiar.

La resta d’usuaris, i la comunitat universitària fora de l'horari lectiu, sí que pagarien la tarifa de zona blava pel seu ús i la regulació permetria més rotació de les places d’aparcament en aquest espai.


Comentaris

envia el comentari