CiU denuncia que l'equip de govern continua sense fer públiques les factures de la Paeria

CiU denuncia que l'equip de govern continua sense fer públiques les factures de la Paeria| Redacció - Fotografia: CiU Lleida

 


El Grup Municipal de Convergència i Unió a la Paeria portarà de nou davant la Comissió de la Transparència l'incompliment reiterat de l'equip de govern dels acords pactats en el cartipàs, en concret, en el que fa referència a la publicitat de les factures.
El Cartipàs Municipal disposa que les factures de l'Ajuntament es publicaran a internet en un termini màxim de 3 mesos i amb una actualització mensual tenint en compte les recomanacions de l'Agència de Protecció de Dades.
 
A la Comissió d'Economia del mes de maig, i després de mesos demanant la publicació de les factures, l'executiu municipal "va respondre'ns que aquestes factures, en un mes estarien publicades al web de la Paeria", explica la regidora Rosa Mari Salmerón. Transcorreguts els mesos, la informació sobre les factures segueix sense publicar-se ni al portal de la Transparència ni al web de la Paeria.
 
"El cartipàs fa 14 mesos que es va aprovar i l'equip de govern del PSC segueix incomplint de forma flagrant i reiterada els compromisos pactats, el que revela una clara voluntat de no voler ser transparents", sosté Salmerón.
 
Davant aquesta situació, el Grup CiU preguntarà a la propera Comissió de la Transparència del motiu quan podran accedir els ciutadans, de forma àgil i transparent, a les factures de l'Ajuntament de Lleida, tal i com disposa el cartipàs. A diferència del que passa a Lleida, aquesta informació sí que es fa pública en altres ajuntaments de l'Estat, con seria el cas de Saragossa.
 
Atès l'incompliment reiterat d'aquest acord, des del Grup CiU es considera que encara queda molt camí per recórrer per tenir una Paeria totalment transparent.Comentaris

envia el comentari