Catalunya Diari

CiU estudia demanar la retirada del projecte de pressupost de la Paeria

El grup municipal de CiU es planteja demanar la retirada del projecte de pressupost per a que es canviï substancialment, ja que amb el redactat actual només representa més endeutament i més impostos per als ciutadans. CiU votarà en contra si es manté la proposta de pressupost municipal en el Ple que se celebrarà dimecres.


Així ho han anunciat el regidor Antoni Postius i la portaveu de CiU Bea Obis, acompanyats pel regidor Paco Cerdà, després de la Comissió d’Economia que ha tingut lloc aquest dilluns. Postius ha justificat el posicionament del principal grup de l’oposició en el fet que són uns comptes irreals, amb un model allunyat del que voldria CiU, ja que continuen apujant impostos als ciutadans i augmentant l’endeutament municipal.

"La voràgine del senyor Ros de continuar endeutant la ciutat i portant-la a uns límits insostenibles continua i els lleidatans hauran de pagar 8 milions d’euros en interessos al 2013, enlloc d’altres prioritats. Les decisions que es prenen amb el pressupost empitjoren la situació", ha lamentat Postius.

Així mateix, el regidor de CiU ha recordat que el govern municipal no ha complert els compromisos pels quals CiU es va abstenir l’any passat i que, a més a més, enguany ha amagat informació econòmica deliberadament, com en el cas dels comptes de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU), en els quals el deute ha augmentat al 2012 prop de 5 milions, quan preveien que es reduís en 4 milions. "Ara hem de sanejar l’EMU amb un milió d’euros dels impostos dels lleidatans mitjançant una ampliació de capital inclòs al pressupost d’inversions dels comptes del 2013”, ha afegit Postius.

Per la seva part, Obis ha repassat les esmenes que CiU presenta al pressupost per deixar clar que es poden elaborar uns comptes alternatius amb més èmfasi en l’atenció social i de reforç del tercer sector, al teixit cultural de la ciutat i a l’esport de base. En canvi, CiU planteja reduccions en partides més prescindibles com les de protocol o la Fundació la Llotja, entre d’altres.


Comentaris

envia el comentari