Catalunya Diari

CiU i PP demanen a la Paeria la reducció de l'IBI

CiU i PP demanen a la Paeria la reducció de l'IBI| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 
"No pot ser que Lleida sempre estigui a la franja més alta del rebut de l’IBI. És una part important de la pressió fiscal i en un moment en què cal crear llocs de treball i també mantindre els que hi ha s’ha de fer un esforç des de l’Ajuntament per rebaixar l’IBI", ha explicat el cap de l’oposició i líder de CiU a la Paeria, Joan Ramon Zaballos. En aquest sentit, ha mostrat el seu suport a la reclamació de les principals patronals lleidatanes a l’alcalde de Lleida sobre la rebaixa de l’IBI i ha remarcat que, a més a més de la revisió cadastral, l’equip de govern té a les seves mans reduir el coeficient amb el què es calcula l’impost, amb un gran marge per a la rebaixa.


 


"El rebut de l’IBI té diferents parts, si la revisió no funciona, l’altra part, que depèn exclusivament de l’equip de govern municipal, és el coeficient que s’hi aplica al valor cadastral. El resultat final ha de ser sempre que el rebut de l’IBI sigui menor del que s’està pagant actualment", ha afegit Zaballos.


 


Per la seva banda, el regidor i portaveu del PP a l’Ajuntament de Lleida, Joan Vilella, ha afirmat que també comparteixen la reivindicació de les organitzacions empresarials de la ciuat. "En el que portem de legislatura, hem presentat dues mocions amb la finalitat de reduir l’Impost de Bens Immobles (IBI), i, malauradament, l’equip de govern socialista sempre s’hi ha oposat", ha comentat.


 
En aquest sentit, Vilella ha manifestat que en el Ple del passat mes d’abril el PP va presentar una moció perquè la Paeria sol·licités a la Direcció General del Cadastre i al Ministeri d’Hisenda l’actualització dels valors cadastrals dels immobles de la ciutat amb l’objectiu d’adequar aquests valors cadastrals al context actual i reduir  l’impacte tributari de l’Impost de Bens Immobles (IBI) a la ciutat de Lleida.
 
Vilella, ha afirmat que aquesta actualització dels valors cadastrals hagués suposat que l’IBI tingués una reducció del 15%, que és pràcticament el que han baixat els preus dels pisos nous a la ciutat de Lleida i ha afegit que "aquest fet comportaria que els rebuts de l’IBI tinguessin, de mitjana, una reducció de 68 euros respecte al que es paga actualment".


Comentaris

envia el comentari