Catalunya Diari

CiU i PP forcen la convocatòria d'un ple extraordinari a la Paeria

CiU i PP forcen la convocatòria d'un ple extraordinari a la Paeria| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida (Arxiu)

Els grups de l'oposició de la Paeria, CiU i PP, han forçat aquest dilluns a l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, a convocar un ple extraordinari per donar explicacions i presentar la documentació pertinent referent a la investigació de la Fiscalia Anticorrupció i l'Oficina Antifrau.

El candidat de CiU, Toni Postius, ha sol·licitat formalment aquest dilluns la convocatòria d’un ple extraordinari per tal que l’equip de govern municipal i el paer en cap, Àngel Ros, donin explicacions de les investigacions que s’estan produint per part de l’Oficina Antifrau de Catalunya i de la Fiscalia Anticorrupció a l’Ajuntament de Lleida.

El paer en cap té un termini de 15 dies hàbils per convocar-lo i, en el seu defecte, quedarà automàticament convocat per al desè dia hàbil següent a la finalització del termini indicat, és a dir, el 26 de març.

Postius ja va anunciar divendres passat que si en 48 hores –com així ha estat- el paer en cap no feia públics ni els seus certificats d’ingressos, ni les factures, les despeses protocol·làries, dietes i complements percebuts en els darrers 4 anys pels regidors de l’equip de govern, sol·licitaria la convocatòria formal d’un ple extraordinari. El candidat convergent sosté que “amb la convocatòria d’una reunió informal, per part de l’alcalde, amb tots els grups de l’oposició i els candidats a les properes eleccions per donar detalls de la documentació requerida per l’Oficina Antifrau i la Fiscalia Anticorrupció no n’hi ha prou”.

Postius argumenta que “no es pot convocar una reunió sense facilitar prèviament la informació requerida” i insisteix en el fet que “si no hi ha res a amagar, el paer en cap no ha de témer explicar-se davant la ciutadania en un ple extraordinari, el qual ja vaig demanar per aclarir els fets obertament i tenint en compte el dret dels lleidatans i lleidatanes a conèixer que està passant a la Paeria ”.

També s’espera que s’informi, com és va comprometre la presidenta de la comissió d’Economia, de les factures relatives a les despeses protocol·làries denunciades per l’exprimera tinent d’alcalde, Marta Camps, així com també de la relació d’ingressos rebuts de tots els regidors de l’equip de govern en aquest mandat.

El PP acusa a Ros d'amagar informació
El Grup Municipal del PP ha realitzat la mateixa petició que CiU. El regidor i portaveu popular, Joan Vilella, ha afirmat que els ciutadans de Lleida no es mereixen aquest vergonyós espectacle i ha acusat a l’equip de govern “d’amagar informació als grups de l’oposició”. En aquest sentit, considera que “es del tot necessari que l’alcalde doni explicacions públiques sobre el que està passant on les ha de donar, que és en un Ple”.

Finalment, Joan Vilella ha recordat que en el darrer Ple ja li va reclamar a l’alcalde que donés explicacions públiques i no ho va fer i ha afegit que aquesta picabaralla pel poder entre Ros i Camps “repercuteix negativament en l’activitat diària de la Paeria i és un descrèdit i un desprestigi per la pròpia institució i per la ciutat de Lleida en general”.


Comentaris

envia el comentari