Catalunya Diari

CiU vol dinamitzar la Seu Vella i fer-la Patrimoni Mundial

CiU vol dinamitzar la Seu Vella i fer-la Patrimoni Mundial| Redacció - Fotografia: Ajuntament de LleidaLa moció recorda que pròximament s’ha de presentar el dossier científic i tècnic que ha de donar pas a la candidatura del conjunt monumental de la Seu Vella i que, en paral·lel, s’ha de reforçar la imatge i la difusió per assegurar que compti amb una base sòlida d’elements atractius, no només de l’ordre patrimonial, sinó també lúdic, social i cultural.

El cap de l’Oposició i líder de CiU a la Paeria, Joan Ramon Zaballos, ha afirmat que "tots estem interessats en què la Seu Vella acabi sent patrimoni de la UNESCO però més enllà de paraules i desitjos s’ha de demostrar amb fets concrets i això implica pressupostos i actuar amb propostes".
Els acords de la moció insten l’Ajuntament, en coordinació amb el Consorci de la Seu Vella, a realitzar un pla de dinamització lúdica i cultural de la Seu Vella amb especial èmfasi en la difusió del conjunt monumental, els seus valors i els del territori. Així mateix, assenyala la necessitat de programar un espectacle singular durant l’estiu que ajudi a recuperar el nombre de visitants del Turó durant aquest període.

"El procés de la candidatura serà complicat i hem de demostrar interès per part de la ciutat en fomentar les visites i activitats al voltant la Seu Vella i que això es plasmi en un programa i un pressupost i activitats concretes. No ens podem permetre que per exemple a l’estiu baixin les visites a la Seu Vella, quan és el principal atractiu turístic de la ciutat", ha afegit el líder de l’oposició a l’Ajuntament.

D’altra banda, el Grup de CIU presenta una altra moció de suport a la plataforma 'Prou morts a la N-240' en la què es reclama una solució definitiva i consensuada per a la seguretat viària d’aquesta carretera i que mentre no se solucioni, el Ministeri de Foment decreti la gratuïtat de l’AP-2 des de Montblanc fins a Lleida.


Comentaris

envia el comentari