Catalunya Diari

Ciutat Jardí i Vila Montcada disparen els seus índexs de reciclatge fins al 83%

La recollida de residus orgànics s’ha multiplicat per 23 amb el nou model

Imatge del porta a porta
Imatge del porta a porta | LleidaDiari.cat

Els barris de Ciutat Jardí i Vila Montcada gairebé han triplicat els seus índexs de reciclatge gràcies al nou sistema de recollida porta a porta, que es va implantar a principis de novembre. Gràcies a la complicitat dels veïns i veïnes que s’hi han sumat de forma molt majoritària, després d’una mica més d’un mes de funcionament del nou servei, ja es reciclen un 83,6% dels residus que es produeixen, un resultat molt millor del previst. El nivell de reciclatge anterior en aquesta zona, rondava el 32%.

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha qualificat aquests resultats d’èxit espectacular i ha destacat que avalen l’aposta que ha fet la Paeria amb aquesta prova pilot a dos barris per millorar el reciclatge a la ciutat mitjançant el sistema porta a porta. El paer en cap ha agraït la complicitat del veïnat, que s’està implicant en aquesta tasca col·lectiva per fer una ciutat millor i cuidar el nostre medi ambient. La millora del reciclatge de residus a la ciutat és un aspecte més de la revolució verda que està impulsant l’Ajuntament a Lleida durant aquest mandat.

L’increment més important s’ha produït en la recuperació dels residus orgànics. Fins ara, amb el sistema de contenidors al carrer, en aquests barris la fracció orgànica separada suposava només un 2,5% del total de residus obtinguts. Amb el sistema porta a porta els residus orgànics han passat a ser un 58% del total. Aquesta millora evident del reciclatge té una traducció directa en la reducció dels residus de la fracció resta, que van a parar a l’abocador i que tenen uns majors costos, tant d’impacte ecològic com econòmics, pel preu del seu processament, que augmentarà fortament en els pròxims anys. En el mateix període, aquests residus sense destriar han passat de suposar un 68% a un 16,3% del total de residus, reduint-se així en tres quartes parts.

En la resta de fraccions es detecten menys canvis. La fracció multiproducte (que integra en una sola bossa els residus que de paper i envasos que anaven als contenidors blaus i grocs) ha vist augmentar en una mica més de dos punts el seu reciclatge, que passa del 16,5 al 18,8%, mentre que la fracció de vidre pateix una reducció que no es considera significativa, per motius estacionals. En total, s’han repartit 1.114 kits domiciliaris de recollida i 15 comercials, un 87% del total.


Comentaris

envia el comentari