Catalunya Diari

La cobertura de fibra òptica a Lleida ja arriba al 67% de la població

Gràcies a aquest desplegament, municipis com Ivars d'Urgell, Bellvís, Sant Llorenç de Morunys, Tornabous o del Poal, entre altres, ja disposen d'aquest avantatge

La província de Lleida disposa en l'actualitat de 170.000 llars i negocis amb accés a fibra òptica (FTTH) de Telefónica; en concret, el 67% de la població compta amb cobertura d'aquesta tecnologia. Així mateix, la província ha assolit la xifra rècord del 94% de població amb cobertura mòbil.

Gràcies a aquest desplegament, municipis com Ivars d'Urgell, Bellvís, Sant Llorenç de Morunys, Tornabous o del Poal, entre altres, tenen des d'aquest any accés a la fibra òptica. A més de la continuació dels treballs d'instal·lació en municipis on ja s'ha iniciat el desplegament en anys anteriors, s'estan desenvolupant els plans de treball perquè entrin en cobertura de FTTH altres poblacions que encara no en tenen.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Pel que fa a la cobertura mòbil, les inversions de la companyia s'han concentrat en els treballs d'actualització de tecnologia, l'ampliació d'equips i llicències d'infraestructura mòbil al costat de la instal·lació de noves unitats.

 

Desplegament tecnològic

En total, 348 municipis de Catalunya tenen accés a fibra òptica, un centenar més que l'exercici anterior, consolidant l'aposta de Telefónica per Catalunya. La previsió de la companyia és cobrir la totalitat de localitats de menys de mil habitants amb una xarxa de telecomunicacions combinada d'última generació abans que finalitzi l'any 2020.

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari