Catalunya Diari

El Col·legi d’Arquitectes de Lleida acull l'exposició ‘Per durar’

Recull de fotografies del treball de més d’un centenar de dones que van participar en les feines de restauració dels arrebossats en un poblat de Burkina Faso

La Demarcació de Lleida del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC Lleida) acull, del 12 d'abril a l'1 de juny, l'exposició 'Per durar', un recull de fotografies del treball de més d'un centenar de dones que, durant les tres primeres setmanes de març del 2018, van participar en les feines de restauració dels arrebossats tradicionals en la concessió Allou-Sana, al poblat de Tangassogo (Tiébélé), situat al sud de Burkina Faso.

L'exposició es pot visitar seguint totes les mesures d'higiene i seguretat d'acord amb la normativa sanitària vigent. L'exposició 'Per durar' mostra com amb l'ajuda d'estris quotidians com una escombreta, una aixada o diferents tipus de pedres, i utilitzant terres i pigments naturals, aquesta tècnica documentada des del segle XVI és un testimoni excepcional de la cultura Kasséna, de valor universal, reconegut a la Llista Indicativa de Patrimoni de la UNESCO.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge de l'exposició que es pot veure al COAC de Lleida
Exposició ‘Per durar’ a la Demarcació de Lleida del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya | LleidaDiari.cat

El treball que duen a terme periòdicament les mans expertes de les dones Kasséna i el seu "savoir-faire" tradicional converteix una necessitat que la modernitat descuida, com és el manteniment de les nostres edificacions, en una mostra d'art col·lectiu, fet en comunitat i solidaritat entre les famílies veïnes.

Suport del COAC

Aquest projecte de restauració a Burkina Faso ha comptat amb el suport del COAC, a través dels Ajuts a la Cooperació que atorga anualment la institució.


Comentaris

envia el comentari