Catalunya Diari

El col·legi Claver de Lleida transformarà el Batxillerat focalitzant-lo en l'acompanyament a l'alumnat

Emmarcat en el projecte Horitzó 2020

Quatre dels vuit col·legis que els Jesuïtes tenen a Catalunya transformaran el seu model d'impartir els dos cursos de Batxillerat a partir de l'inici del curs 2018-2019. Seran canvis dissenyats dins el projecte Horitzó 2020 de la Fundació, que va iniciar fa quatre anys amb l'objectiu de transformar l'educació però als cicles de Primària i ESO. Els Jesuïtes han presentat aquest dijous a Lleida aquest projecte perquè l'escola Claver de Raïmat el liderarà actuant com una mena de «laboratori» de proves en paraules del director general de la Fundació Jesuïtes Educació Enric Masllorens. El projecte preveu la introducció del paper del tutor personal, la reformulació dels requeriments del Treball de Recerca i la potenciació de l'assignatura optativa d'Estada a l'Empresa assignant-li un major nombre d'hores lectives, entre altres modificacions.

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

Masllorens ha explicat que la voluntat de transformar el Batxillerat a aquests centres el curs vinent es deu al fet que cal donar continuïtat al projecte iniciat fa quatre anys a Primària i a l'ESO, ja que els alumnes ara passen a Batxillerat i necessiten seguir amb el mateix mètode dels darrers anys. El canvi, coincideix a més a més en els cursos que poden generar més «tensió» entre els mateixos alumnes i les seves famílies a causa de la prova de la Selectivitat. Els responsables dels Jesuïtes estan convençuts que el nou model educatiu permetrà assolir uns coneixements «iguals o millors» per arribar a la Selectivitat.

La directora del col·legi Claver, Lourdes Torrelles, ha remarcat la necessitat d'un «procés d'acompanyament» de l'alumne relacionat amb la necessitat de tenir un tutor que vagi «més enllà» de la figura d'un tutor habitual. L'objectiu és fer que els alumnes adquireixin unes competències creatives i una capacitat de resolució cap al món que els envolta. Els principals canvis d'aquest model educatiu estan centrats en aspectes com la distribució de l'aula i la possibilitat de comptar amb més d'un professor i grups reduïts. 

També en qüestions com el Treball de Recerca, al que es demana que hi hagi un ''retorn social'' amb algun aspecte de la societat com podria ser amb la col·laboració amb alguna entitat. Així mateix, s'inclou una assignatura de contacte amb el món empresarial. Aquests canvis en el Batxillerat s'aplicaran el curs que ve a l'escola Claver de Lleida, Jesuïtes Sant Gervasi, El Clot i Casp, de Barcelona.


Comentaris

envia el comentari