Catalunya Diari

Col·loquen un semàfor a la Rambla Aragó per poder girar cap a Bisbe Messeguer

Les obres formen part de la millora de la mobilitat de la zona

L’Ajuntament de Lleida ha iniciat les obres d’instal·lació d’un semàfor a la Rambla Aragó, que permetrà el gir a l’esquerra pel carrer Bisbe Messeguer, sense haver de transitar pels carrers del Centre Històric per creuar aquest vial. Aquest gir permetrà accedir al barri Universitat d’una forma més directa i millorarà la mobilitat de la zona, ja que no caldrà desviar la circulació pel Centre Històric. Actualment, per poder girar cap a l’esquerra la circulació, que pujava des de l’avinguda Catalunya, havia de transitar pels carrers Montcada, Lluís Besa i Sant Crist.

Les obres del gir a l’esquerra obliguen a habilitar un carril d’accés des de l’espai de l’aparcament de la zona blava. Aquesta mesura, que entrarà en funcionament aquest més forma part d’un projecte més global, que inclou la pacificació del Centre Històric i que suposa la implantació de Zona 30 en aquest entorn, ja que l’objectiu final és evitar que el barri antic segueixi assumint un trànsit que no és què hauria de tenir, ja que no està vinculat a aquests usos.

 

Altres obres importants a Lleida

L'Ajuntament de Lleida avança amb el compliment dels projectes dels pressupostos participatius més votats l'any 2018 i ja ha tret a licitació la construcció del carril bicicleta en diversos carrers del barri dels Instituts, a més de diverses millores de la mobilitat a peu de la zona. El projecte inclou la construcció del carril bicicleta al carrer Narcís Monturiol amb l'objectiu de connectar-lo amb el carril bicicleta interior de l'illa del Camp Escolar dels Instituts i amb el del carrer Ton Sirera. També es facilitarà la connexió amb bicicleta pel Passatge dels Estudiants i pel carrer Historiador Josep Lladonosa.

En total es preveu la creació de prop de 250 metres de carril bicicleta amb separacions i proteccions. També, en una segona fase no inclosa en aquest projecte, s'ampliaran o arranjaran voreres dels carrers Narcís Monturiol, Ton Sirera i Historiador Josep Lladonosa, es portaran a terme millores en el clavegueram, en la pavimentació i en la senyalització horitzontal i vertical. Finalment, el projecte inclou la reubicació de diversos passos de vianants per dotar de major comoditat la circulació a peu.


Comentaris

envia el comentari