Catalunya Diari

Com evitar que les baixes temperatures afectin les canonades dels habitatges

Com evitar que les baixes temperatures afectin les canonades dels habitatges| Redacció - Fotografia: Aqualia

 

Aqualia, l'empresa que gestiona el Servei Municipal d'Aigües a Lleida, Sucs, Raïmat, Albatàrrec, Almacelles, Bell-lloc d'Urgell, Térmens, Vilanova de la Barca, Rosselló i Soses, recorda alguns consells bàsics als veïns per evitar les incidències que puguin ocasionar les baixes temperatures anunciades per als propers dies, i que puguin afectar a les instal·lacions interiors particulars i comptadors dels seus habitatges.

L'empresa informa que les baixes temperatures poden afectar principalment en els habitatges aïllats o adossats, si els comptadors d'aigua i les canonades exteriors no estan suficientment aïllades, especialment si la seva façana està orientada al nord.
 
Per aquest motiu recomana:
- Si es tenen conduccions d'aigua o comptadors a la intempèrie o susceptibles de patir problemes de congelació, han d'estar protegits amb algun tipus de material aïllant.
 
- A més, s'ha de comprovar que el caixetí o armari, on es troba el comptador, estigui en bon estat per evitar riscos. En cas de congelació, no forçar les claus de pas. Si detecta que la canonada presenta signes de congelació, ha d'aplicar aire calent a la zona i protegir amb aïllant.
 
- Si no es pensa fer ús de l'aigua durant un període llarg, una altra mesura habitual de prevenció  consisteix en tancar la clau de pas i buidar les canonades particulars, per que no quedi aigua en el seu interior.
 
- Un cop passades les gelades, aqualia recomana que es revisin les instal·lacions interiors per comprovar que no hi hagi fuites. Si visiblement no es detecta fuita, és bo controlar si el comptador registra consum d'aigua, assegurant-nos que totes les aixetes estan tancades i els electrodomèstics no estan funcionant.
 
- Si s'observa una fuita d'aigua, s'aconsella que es realitzin les reparacions tan aviat com sigui possible per evitar danys materials i un consum innecessari d'aigua. Cal recordar que el manteniment de la instal·lació interior és una responsabilitat individual de cada particular.
 
Aqualia recorda als seus clients que davant qualsevol incidència tenen a la seva disposició les 24 hores del dia el Centre d'Atenció al Client -telèfon 900 81 40 81-, on també seran ateses les consultes o dubtes al respecte.


Comentaris

envia el comentari