Catalunya Diari

Comença la construcció del by-pass de la canonada d'aigua a la Seu Vella

L'actuació permetrà distribuir l'aigua a la capital del Segrià directament des del dipòsits d'Alpicat

Imatge de la canonada que porta l'aigua als dipòsits
Imatge de la canonada que porta l'aigua als dipòsits de la Seu Vella de Lleida | LleidaDiari.cat

La PaeriaFCC-Aqualia –empreses que integren la concessionària Aigües de Lleida- iniciaran aquest dijous a la nit la primera fase dels treballs de construcció d'un by-pass a les canonades d'entrada i sortida dels dipòsits d'aigua potable de la Seu Vella de Lleida. L'operació permetrà, d'una banda, millorar i renovar totes les instal·lacions interiors dels dipòsits, que estaven malmeses pel pas del temps i, de l'altra, configurar els dipòsits de la Seu Vella com a dipòsits de reserva de la ciutat, ja que, un cop enllestides les obres, es podrà distribuir l'aigua a la capital del Segrià directament des del dipòsits situats a Alpicat (Segrià).

Actualment, l'aigua potable arriba a Lleida des dels dipòsits ubicats a Alpicat, unes instal·lacions que es van posar en funcionament l'any 2012. Una vegada a Lleida, l'aigua entra en els dipòsits de la Seu Vella i són aquests qui distribueixen l'aigua a pràcticament tota la capital del Segrià. L'actuació que es durà a terme permetrà distribuir l'aigua a Lleida directament des dels dipòsits d'Alpicat i deixar els dipòsits de la Seu Vella com a reserva. D'aquesta manera, en cas d'avaries greus als dipòsits d'Alpicat, la ciutat de Lleida comptarà amb una reserva d'aigua d'uns 20.000 metres cúbics que permetrien el subministrament d'aigua potable unes hores o dies més.

Els horaris dels treballs previstos

Els treballs de construcció del by-pass es portaran a terme entre les 23.00 hores de dimecres dia 21 i fins les 6.00 hores hores del dijous 22 de març. Per poder executar les obres caldrà interrompre el pas de l'aigua per les canonades d'entrada i sortida dels dipòsits. El flux d'aigua es redistribuirà a través d'altres canonades secundàries de la ciutat, per la qual cosa no es preveuen interrupcions en el subministrament d'aigua potable en el conjunt de la ciutat, segons la Paeria.

Algunes zones de la ciutat, però, podrien veure disminuïda la pressió d'aigua que arriba als seus domicilis durant algunes hores. La construcció d'aquest by-pass, que s'allargarà uns quinze dies, suposa una inversió de 186.000 euros que porta a terme l'empresa concessionària en el marc del Pla d'Inversions previst en el contracte.


Comentaris

envia el comentari