Comença la construcció del nou mausoleu del cementiri de Lleida

Aquesta setmana s’han iniciat els treballs, amb un pressupost de 42.000 euros i un termini d’execució de dos mesos
Imatge de l'inici de les obres | LleidaDiari.cat

Els treballs per construir un mausoleu al departament de Santa Cecília al Cementiri Municipal de Lleida han començat aquesta setmana i està previst que acabi a mitjans de gener. En aquesta tomba monumental s'inhumaran les restes dels nínxols d'aquest sector que no han pogut ser actualitzats. També en els casos en els quals el titular així ho desitgi.

Els operaris treballant en el nou mausoleu | LleidaDiari.cat

 

 

L'obra està dotada amb un pressupost de 41.987 euros. El seu disseny serà respectuós amb l'arbrat existent, que es pretenen conservar. Comptarà amb cinc fosses i un monòlit en forma de prisma cúbic on s'inscriuran el nom de les persones que s'hi enterrin, com ja es va fer en el seu dia en el mausoleu que hi ha al departament de Sant Anastasi. L'actuació és necessària per inhumar les restes de les persones que estan al departament de Sta. Cecília i procedir a la renovació i la recuperació d'aquest departament.

 

Un departament per a morts gestacionals al cementiri de Tàrrega

El cementiri municipal de Tàrrega disposarà aviat d'un espai on els pares i mares podran recordar els nadons de mort gestacional o perinatal. El consistori de la capital de l'Urgell dóna resposta així a una petició formulada pel Servei de Suport al Dol de Ponent. Aquesta entitat ha argumentat que els nadons que neixen morts amb menys de 25 setmanes de gestació o menys de 500 grams, segons els protocols sanitaris, no són lliurats a les famílies per enterrar-los o incinerar-los. Aquest espai de record facilitaria el procés del dol davant aquesta pèrdua.

 

En aquest sentit, el regidor d'Acció Social, Treball i Família de l'Ajuntament de Tàrrega, Joan Palou, ha expressat aquest dilluns el vistiplau a la proposta de l'associació Servei de Suport al Dol de Ponent. L'edil s'ha reunit amb representants de l'entitat i s'ha determinat que l'esmentat espai, que constarà d'un petit monument funerari en forma de placa, s'ubicarà a la part nova del cementiri. Val a dir que el Servei de Suport al Dol de Ponent commemorà fa uns dies a Tàrrega el Dia Internacional de la Mort Perinatal. D'aquesta manera, les famílies que visquin una mort perinatal d'aquestes característiques podran dur a terme el seu dol com es mereixen.Comentaris

envia el comentari