Catalunya Diari

Comença la 15a edició del Programa d'activitats Activa't al Casal de Lleida

Les activitats inclouen un ampli ventall de tallers i cursos

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

La regidora d'Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, ha presentat aquest dijous la 15a edició del programa d'activitats Activa't al Casal!, impulsat pel Casal de la Dona- adreçat a les dones del municipi de Lleida.

Activa't al Casal és un programa d'activitats adreçat a les dones del municipi que inclou una àmplia gamma de tallers i cursos que tenen com a objectiu promoure la salut, el benestar, la fortalesa i el creixement personal, difondre i defensar els drets de les dones, promoure'n l'apoderament i el lideratge, impulsar el teixit associatiu femení i prevenir la violència masclista. Totes les activitats són d'accés lliure i gratuït, tenen lloc de dilluns a dijous, de 17,30 a 19.30 h al Casal de la Dona (Pl. Fanalets de St. Jaume, s/n) o bé al Centre Cívic del Centre Històric (Pl. l'Ereta), segons l'activitat.

L'Inici de les activitats/tallers

L'Inici de les activitats/tallers serà el dilluns 7 d'octubre, a les 17.30 h al Centre Cívic del Centre Històric (Pl. l'Ereta), amb la primera sessió del taller A Tot ritme. En aquesta edició del programa Activa't al Casal, es destaca com a novetat el Taller Autodefensa feminista. . L'autodefensa feminista és una eina de reforç de la seguretat i l'autonomia de les dones.

Amb aquest taller es pretén treballar la connexió entre el cos i la ment per augmentar la nostra autoestima i millorar les nostres capacitats de resposta davant possibles atacs o agressions masclistes. La responsable de dissenyar i conduit aquesta activitat és Paula Ibáñez, educadora social experta en gènere. El taller s'ha programat en dues edicions (1a- d'octubre a desembre / 2a- de gener a març) de sis sessions cadascuna i per participar-hi caldrà fer inscripció- S'ofereixen una trentena de places en cada edició.

Tenen continuïtat els tallers

  

 A tot ritme

  

  

 Cos actiu

  

  

 Alimentació saludable (amb la col·laboració de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida)

  

  

 Teràpia del riure

  

  

 Garrotín

  

  

 Cuida't

  

  

 Arts al Casal

  

  

 Tallers Itinerants:

  

  

• La ciutat amb la mirada de les dones

  

  

• Anònimes

  

  

• Espai Salut

  

L'espai Anònimes

En relació amb l'espai ANÒNIMES, que té com a objectiu descobrir les vides (trajectòria, anècdotes, inquietuds...) de dones lleidatanes anònimes que han treballat i treballen activament en la construcció d'una ciutat acollidora, integradora, igualitària, tolerant i respectuosa amb la diversitat, cal destacar que la primera sessió tindrà lloc el pròxim 17 d'octubre, a les 18 h, al Local Social de Llívia i estarà dedicat a Montse Flix, Lolita Sobirà i M. Rosa Casals, impulsores i pioneres de l'Associació de Dones de Llívia. Aquest reconeixement compta amb el suport de les entitats de dones del municipi.

La informació sobre el programa Activa't al Casal es difon mitjançant la distribució de 4.000 llibrets per tota ciutat a través dels centres cívics, seus entitats de dones, centres de salut, i altres equipaments, com els mercats municipals, escoles bressol, entre altres

El detall del contingut de cada sessió es publica mensualment a través de l'InfoACTIVA'T, butlletí de difusió i comunicació periòdica de les activitats adreçades a les dones del municipi. Aquest butlletí es difondrà a través del web de la Regidoria www.feminismes.paeria.cat, del blog del Casal de la Dona http://casaldeladona-lleida.blogspot.com i del facebook www.facebook.casaldeladonalleida i a Twitter @casaldona

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari