Catalunya Diari

Comença la instal·lació de 57 càmeres de videovigilància a l'Eix Comercial de Lleida

La Paeria destaca que l'objectiu de la iniciativa és incrementar la seguretat i prevenir actes incívics i delictius

La Paeria ha començat aquest dilluns a instal·lar 57 noves càmeres de videovigilància a l'Eix Comercial de Lleidaamb l'objectiu de «prevenir actes delictius i conductes incíviques».
 

En una primera fase, s'instal·laran 35 noves càmeres entre la plaça Paeria i un dels extrems de l'Eix, als carrers Pi i Margall i Cardenal Remolins.
 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

En una segona fase està previst completar el tram pendent fins a Alcalde Costa, amb 22 càmeres més. El Paer en Cap, Miquel Pueyo, el primer tinent d'alcalde, Toni Postius, i el regidor de Mobilitat, Joan Ramon Castro, han visitat aquest dilluns les obres d'instal·lació d'aquestes càmeres, que substituiran la xarxa existent, que «havia quedat obsoleta i amb només una desena de càmeres en funcionament», han explicat. 

Comença la instal·lació de 57 càmeres de videovigilància a l'Eix Comercial de Lleida. Imatge del 6 de setembre
Comença la instal·lació de 57 càmeres de videovigilància a l'Eix Comercial de Lleida | LleidaDiari.cat
 

L'objectiu és implantar-ne més

Pueyo ha destacat que l'objectiu de la Paeria és anar implantant més càmeres de videovigilància. Aquesta iniciativa ja s'ha començat a dur a terme a l'Horta de Lleida i ara treballen a l'Eix Comercial, substituint aquelles que no funcionaven o allà on no n'hi havia, per un nou sistema. «Estic convençut que és un factor que contribuirà a incrementar la seguretat i a prevenir actes incívics i delictius», ha explicat.
 

En aquesta primera fase, que està previst que acabi aquest any, s'instal·len càmeres en 13 ubicacions diferents als carrers Pi i Margall, Democràcia, Cardenal Remolins, Carme, Magdalena, plaça de la Sal, Sant Joan i plaça Paeria. Es prioritzen les cruïlles i altres punts amb major visibilitat, per evitar punts morts, ha destacat Postius. «Amb això cobrirem moltes zones on avui no es podia fer videovigilància i en d'altres millorarem el sistema perquè les càmeres actuals no eren prou bones o no funcionaven» ha afegit. 
 

Per la seva banda, Castro ha indicat que aquestes càmeres seran també útils «per facilitar dades com ara quanta gent passa pel carrer i per quins punts, a més de facilitar eines a les forces i cossos de seguretat, que són molt útils per a la prevenció i la investigació dels futurs delictes».
 

El control i seguiment de les imatges anirà a càrrec de la Guàrdia Urbana. El pressupost d'aquesta primera fase de l'actuació és de 17.900 euros.


Comentaris

envia el comentari