Catalunya Diari

Comença la preinscripció a les escoles bressol públiques de Lleida

Comença la preinscripció a les escoles bressol públiques de Lleida| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Mollerussa

 El regidor d’Educació i Infància, Jesús Castillo, ha presentat aquest dijous el procès de preinscripció per al proper curs escolar, i ha destacat que l’Ajuntament de Lleida continua apostant per oferir a les famílies una oferta educativa 0-3 anys de qualitat: “Mentre hi hagi demanda social i educativa el govern municipal continuarà apostant per oferir aquest servei, mantenir-lo i millorar-lo, tot i l’augment del cost que ha suposat la reducció de la subvenció de la Generalitat. Les més de 1.000 places que tenim donen servei a una demanda social i educativa. En els darrers sis anys s’ha reduït molt el nombre de nens que no poden entrar, s’han doblat places i mestres".
 
El conjunt d’oferta pública a la ciutat pel proper curs 2013-2014 és de 685 places vacants d’escola bressol pública, de les quals 650 són per als nous infants que per primera vegada s’incorporen als centres educatius municipals, i 35 de l’Escola Bressol Pública de la Generalitat. El sorteig de places es realitzarà el proper dia 23 de maig a les 12.00 hores a la Sala Jaume Magre. La publicació definitiva dels infants admesos és realitzarà el proper 6 de juny i la matrícula per als alumnes de nova incorporació, es farà efectiva del 7 al 26 de juny. Els alumnes que continuen a les escoles bressol municipals tindran un període diferenciat de matrícula, que serà de l’1 al 15 de juliol.
 
Entre les novetats d’aquest any Castillo ha destacat que s’oferten places de P0 a Raïmat i Sucs, escoles que funcionen de manera unitària i permeten incorporar alumnes a partir dels quatre mesos d’edat.
 
Portes obertes de les escoles bressol

El regidor també ha informat de les Jornades de Portes Obertes a les Escoles Bressol Municipals que tindran lloc els dies 17, 18 i 24 d’abril de les 16.30 a les 17.30 hores. La jornada per conèixer el funcionament i l’equip educatiu de la Llar Borràs, titularitat de la Generalitat, tindrà lloc el dia 22 d’abril de les 15.30 a les 16.30 hores. Castillo ha animat els pares i mares a participar en aquestes jornades, que ajuden a conèixer de primera mà els centres i els educadors. Les quotes de les Escoles Bressol per al curs 2013-14, fixades a les Ordenances Municipals, és de 125,50 euros al mes.

 
Les famílies interessades a preinscriure els seus fills/es a les Escoles Bressol Municipals poden presentar la seva sol·licitud a l’escola bressol que han elegit en primer lloc, des de casa via on-line a partir de la sol·licitud que es troba als tràmits on-line de la web municipal, a l’OMAC (edifici Pal·las), a la Regidoria d’Educació i Infància (carrer Bisbe Torres,2) i als Telecentres dels centres cívics de Balàfia (dimecres), Mariola (Dimarts) i Democràcia (dijous) en horari de 18,00 a 20.00 hores. Aquest any mitjançant el tràmit on-line les famílies podran fer la preinscripció matrícula i sol·licitud de bonificació.
 
Els criteris i barems de puntuació, ha explicat el regidor d’Educació i Infància, Jesús Castillo, són els mateixos que el curs passat, on ja es va aplicar als criteris complementaris la situació de monoparentalitat amb igual puntuació que la família nombrosa, i també es va incloure la situació laboral del treball i atur.
 
Criteris per entrar
Criteris generals:
Vinculació al centre: 40 punts
- Existència de germans al centre
- Pare, mare, tutor o tutora, guardador o guardadora de fet, que hi treballin.
 
La proximitat al centre:
Domicili familiar: 30 punts
Lloc de treball: 20 punts
 
Quan el domicili és al municipi però no a l’àrea de proximitat: 10 punts
 
Família beneficiària de la 'Renda mínima d’inserció': 10 punts
 
La discapacitat de grau igual o superior al 33% de l’alumne, pares/tutors o germans: 10 punts
 
Criteris complementaris:
Criteris relacionats amb la situació familiar: Família Nombrosa o Família Monoparental: 15 punts
 
Criteris relacionats amb l’estat de salut: Malaltia crònica de l’alumne/a que afecti el sistema digestiu, endocrí o metabòlic, inclosos els celíacs: 10 punts
 
Criteris relacionats amb la situació laboral: Estar els dos [pares, tutors o guardadors legals] en situació laboral activa o aturats: 15 punts
 
(En els criteris de: vinculació, proximitat al centre i els lligats a la situació familiar només puntua una de les opcions que es plantegen per cada criteri)
 
Procediment d’adjudicació de plaça
Per ordenar les sol·licituds d’admissió i gestionar els llocs escolars del centre quan el nombre de sol·licituds és superior a l’oferta, les sol·licituds s’ordenaran d’acord amb els criteris prioritaris. Ordenades les sol·licituds d’acord amb aquests criteris prioritaris, en cas d’igualtat de puntuació, s’hauran d’aplicar els criteris complementaris.
 
En les situacions d’empat que es produeixin després d’aplicar aquests criteris, l’ordenació de les sol·licituds afectades es farà per sorteig públic, que determinarà el desempat i l’ordre de les llistes d’espera.
 
Llistes d’espera
Les famílies, a la sol·licitud de preinscripció, podran demanar fins a cinc centres, en cas que l’infant no pugui entrar en cap d’aquests centres, aquest restarà en la llista d’espera de cadascun dels centres sol·licitats. Les llistes d’espera estaran ordenades amb els mateixos criteris del procés de preinscripció.
 
Un cop finalitzat el procés de matrícula, les famílies que ho desitgin (hagin fet una sol·licitud de preinscripció o no) podran fer una petició per ser inclosos en les llistes d’espera dels centres desitjats. Aquesta petició no està lligada a barem i el menor s’inclourà als llistats a continuació dels baremats sense puntuació i per ordre de petició.


Comentaris

envia el comentari