Comença l'enderroc de l'edifici de Magisteri de Lleida, que acumula 23 anys en desús

Comença l'enderroc de l'edifici de Magisteri de Lleida, que acumula 23 anys en desús| ACN - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

L'empresa adjudicatària dels treballs ha començat aquest dijous l'enderroc de l'edifici de Magisteri de Lleida, que permetrà desmantellar l'immoble que acumula 23 anys abandonat i en desús, després que es detectés aluminosi en l'estructura. 

Passades les dotze del migdia una excavadora ha començat a tirar a terra un dels murs que dóna al pati de l'edifici de Magisteri de Lleida, que fins fa poc era ocupat per l'aparcament existent. La Generalitat va adjudicar abans de l'estiu l'enderroc de l'immoble, construït el 1960 per convertir-se després de 119 anys en la seu definitiva de l'Escola de Magisteri de Lleida –antiga Escola Normal-, davant la presència d'aluminosi detectada en l'estructura entre els anys 1992 i 1993, moment en què s'abandona, segons ha explicat el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, que ha presenciat l'inici dels treballs. En aquest sentit, Farré ha destacat la "importància cabdal" per Lleida que l'edifici ha tingut per "les moltíssimes generacions que s'hi han format". A més, "forma part de la imatge visual de la ciutat", ha subratllat.
 
L'enderroc de l'edifici, situat entre els carrers Sant Martí, Camp de Mart i Bonaire, s'allargarà uns dos mesos i, posteriorment, el solar resultant –d'uns 5.200 metres quadrats- es destinarà a un nou aparcament de pagament descobert que disposarà d'unes 200 places, amb el qual es podrà obtenir un rendiment econòmic a partir de la seva concessió, segons ha explicat Farré. En aquest sentit, podria ser la pròpia Generalitat qui acabés licitant-ne la concessió tot i que ha rebut també l'interès de la Paeria per fer-ho i Farré, de moment, no descarta cap d'ambdues possibilitats ja que "l'important és que mentrestant hi hagi un pàrquing". Sigui quina sigui l'administració que l'acabi concessionant, considera que "el més normal seria que els recursos que es generin reverteixin en el seu titular", en aquest cas la Generalitat. 
 
El delegat ha remarcat la importància d'ubicar un aparcament a la zona, tenint en compte que és molt freqüentada especialment els caps de setmana ja que acull pubs, bars i restaurants. La demolició i posterior posada a punt del solar perquè pugui acollir l'aparcament tindrà un cost d'uns 252.000 euros, que assumeix la Generalitat. Ramon Farré ha aprofitat per demanar per avançat disculpes als veïns de l'entorn per les molèsties que, mentre durin, puguin ocasionar els treballs d'enderroc, tot deixant clar que "l'edifici no és segur" i, per tant cal tirar-lo a terra. Així, ha comentat que les obres generaran entorn d'unes 8.000 tones de runa. 
 
Els terrenys que encara alberguen l'edifici de Magisteri, així com l'aparcament ubicat al pati, estaven previstos perquè acollissin l'edifici central de la Generalitat a Lleida, amb els diferents departaments, però el projecte va quedar frenat amb la crisi econòmica davant la manca de finançament per tirar-lo endavant. Farré ha explicat que el projecte no queda descartat del tot però, de moment, i mentre no hi hagi disponibilitat econòmica suficient, acollirà l'aparcament. "Avui per avui hem de prioritzar l'atenció a les persones", ha remarcat el delegat del Govern. Comentaris

envia el comentari