Catalunya Diari

Comença el muntatge dels mòduls del nou edifici de l'Arnau de Vilanova

Aquest dilluns es traslladen els sis primers blocs d'un total de 60

Pla mititjà dels operaris lligant un dels mòduls damunt del tràiler a les instal·lacions de Cardona
Comença el muntatge dels mòduls industrialitzats del nou edifici de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida | LleidaDiari.cat

La constructora d'Aro ha començat aquest dilluns a traslladar i col·locar els mòduls industrials que configuraran el nou edifici de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. A partir d'aquest dilluns i durant dues setmanes, es duran els 60 blocs que formen el conjunt.

Després d'avançar «tot el possible» al centre productiu de Compact Habit a Cardona, a Lleida «s'apilaran els mòduls i s'enllestiran els elements que no es podien executar, com l'ascensor, les instal·lacions i la coberta», explica a l'ACN el conseller delegat de l'empresa, Josep Tragant. Això suposarà, afegeix, el 40% de les tasques. Si se segueixen les previsions, el nou edifici serà operatiu a mitjans de gener.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Gairebé 4.500 metres quadrats construïts

L'edifici, amb gairebé 4.500 metres quadrats construïts i que comptarà amb 88 llits, s'ha dissenyat amb un innovador mètode constructiu basat en la fabricació, transport i muntatge de mòduls tridimensionals completament equipats al centre productiu de Compact Habit a Cardona, propietat de la constructora d'Aro. El nou equipament sanitari suposa un repte, ja que s'ha previst dissenyar i construir en només 4 mesos i mig, preveient la finalització del mateix durant el mes vinent de gener. Per aquest motiu, la constructora assegura que fa servir un "avançat mètode d'organització de treball" anomenat 'Lean Manufacturing', amb la col·laboració d'un grup de consultors experts en aquesta matèria i amb PMMT, l'equip redactor del projecte especialista en projectes hospitalaris.

El muntatge de l'edifici, que consta de 63 mòduls, es farà només en dues setmanes i d'aquesta manera es preveu assolir l'objectiu que estigui en funcionament a principis d'any per fer front a la crisi de la covid-19. Aquest és un dels 5 edificis que el Cat Salut construeix a diferents centres hospitalaris del país, tots a Barcelona, menys el de Lleida, que a més a més és el primer que s'ha començat a fer.

El Conselh Generau instal·la 2 mòduls a l'Espitau Val d'Aran 

L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida no és l'únic que tindrà mòduls exteriors que li facilitaran la seva tasca assistencial. De fet, la setmana passada, l'Espitau d'Aran, a Vielha, ja va instal·lar dos mòduls exteriors en substitució a l'hospital de campanya davant la previsió de nevades i baixes temperatures típiques de l'hivern a l'Aran i una millora de l'espai assistencial.


Comentaris

envia el comentari