Catalunya Diari

Comencen les obres d’ampliació i millora del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Lleida

L’Ajuntament de Lleida vetlla per la millora del benestar dels animals de companyia

L'Ajuntament de Lleida vetlla per la millora del benestar dels animals de companyia del municipi amb diverses iniciatives encaminades a millorar el seu confort i qualitat de vida i a sensibilitzar la ciutadania sobre la tinença responsable dels animals. El tinent d'alcalde i regidor d'Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha visitat aquest dimarts l'inici de les obres de rehabilitació i millora de les instal·lacions del Centre d'Acollida d'Animals de Companyia (CAAC) ubicat a la Caparrella, que tenen l'objectiu d'augmentar el benestar i el confort dels animals de companyia. El regidor, ha destacat que, amb aquesta reforma, es fa un salt important en el servei d'acollida dels animals a Lleida.

Imatge del centre d'acollida d'animals
Imatge del centre d'acollida d'animals | LleidaDiari.cat

La rehabilitació del centre d'acollida d'animals de companyia es portarà a terme en diverses fases. La primera contempla la creació de més patis i espais exteriors per al gaudi dels animals, uns espais que permetran augmentar les zones assolellades. També està previst ampliar la zona de gats i dotar els espais lliures de més ombra amb la plantació d'arbrat i enjardinament. La segona fase inclou també actuacions als edificis i la creació de circuits o recorreguts de passeig.

En aquests moments s'està treballant en la construcció de quatre gateres polivalents, una gatera de quarantena i una gatera d'observació, connectades entre sí per una passadís de servei. També s'està treballant en l'ampliació de les boxes dels gossos, incorporant un pati exterior i el cobriment parcial del box amb l'objectiu d'aïllar-lo de la pluja i altres inclemències del temps. El cobriment també evitarà l'estrès dels gossos per visualització frontal i contínua dels gossos ubicats a l'altra línia de boxes.

 

El Centre d'Acollida d'Animals de Companyia municipal és el servei que ofereix l'Ajuntament de Lleida als animals perduts o abandonats al municipi i són rescatats de la via pública. El CAAC vetlla perquè les mascotes custodiades tinguin una estada satisfactòria i estiguin preparades per marxar amb una família adoptant que vulgui donar-los-hi una oportunitat.

El CAAC rescata aproximadament entre 250 i 300 gossos abandonats cada any, els quals un terç són recuperats pels propietaris i la resta es donen en adopció directament a famílies interessades o a les protectores amb les quals el CAAC té conveni. Per afavorir la socialització i fomentar les adopcions, el CAAC Lleida té convenis de col·laboració amb les entitats animalistes de la ciutat. El servei ofereix cuidadors i serveis veterinaris els set dies de la setmana. Actualment hi ha una setantena de gossos i tres gats.


Comentaris

envia el comentari