Catalunya Diari

Comencen a fer els testos d'antígens al personal de les meses electorals

Mollerussa acull el cribratge a totes les persones que es mobilitzaran pel dispositiu especial al Pla d'Urgell

Pla mitjà on es pot veure una noia a qui li ha tocat ser suplent en una mesa electoral del 14-F a Puiggròs
Comencen a fer els testos d'antígens al personal de les meses electorals per diumenge | LleidaDiari.cat

El Departament de Salut ha començat a fer els testos d'antígens a les persones que els ha tocat ser a les meses electorals del 14-F el diumenge vinent i també als suplents i altres que participen en el dispositiu electoral, com membres de Protecció Civil.

D'aquesta manera es fa un cribratge entre tot el personal que estarà mobilitzat per garantir la seva pròpia seguretat i també la dels votants davant la pandèmia de la covid-19. Els Pavellons Firals de Mollerussa han acollit un d'aquests cribratges massius per a tots els implicats en la jornada electoral al Pla d'Urgell. A Ponent també s'estan fent proves ràpides aquest dimecres a Balaguer.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El cribratge massiu a Mollerussa s'ha fet als Pavellons Firals, que és el lloc on per diumenge s'han muntat els 3 col·legis electorals de la ciutat. La jornada electoral es fa en aquest espai excepcional per garantir la seguretat dels votants i les persones de les meses electorals davant la pandèmia. Durant aquest dimecres es faran els testos ràpids unes 400 persones de tota la comarca del Pla d'Urgell implicades en el dispositiu electoral de diumenge. Des del personal de les meses, als suplents, voluntaris de Protecció Civil i personal de seguretat, entre d'altres.

«La prova s'hauria de fer el mateix dia de les eleccions»

Una noia de Puiggròs, que tot i ser de les Garrigues pertany a l'Àrea Bàsica de Salut del Pla d'Urgell, que ha anat a fer-se el test d'antígens, l'Esther Arqués, valora positivament que se'ls faci la prova si han de passar tot el dia al costat d'algú i pensa que seria «mala sort» que agafessin el virus abans de diumenge. Arqués pensa, però, que amb la pandèmia, potser era el moment de millorar el sistema electoral i ha assegurat que no li fa por estar a la mesa.

D'altra banda, la Desiré Belmonte, de Bell-lloc d'Urgell, creu que la prova s'hauria de fer el mateix dia de les eleccions, una mica abans d'obrir els col·legis electorals, ja que d'aquí a diumenge «poden passar moltes coses». També pensa que potser caldria reforçar el cribratge amb una PCR, però malgrat tot creu que fer els testos són una manera de donar seguretat als qui participen en el dispositiu. En qualsevol cas, la Desiré diu que l'afecta haver d'anar una mesa electoral perquè treballa amb un col·lectiu de risc, però això no obstant, s'ha resignat perquè «és una cosa que et toca i s'ha de fer».


Comentaris

envia el comentari