Catalunya Diari

Comencen a vacunar 300 treballadors de la presó de Ponent

Són la meitat dels 600 professionals que hi ha a Lleida i tenen menys de 55 anys per rebre el vaccí d'AstraZeneca

Pla mitjà on es pot veure com subministren la vacuna AstraZeneca contra la covid-19 a una funcionaria de la presó de Ponent
Comencen a vacunar 300 treballadors de la presó de Ponent | LleidaDiari.cat

De la mateixa manera que als altres centres penitenciaris del país, els treballadors de la presó de Ponent han començat a rebre ja la primera dosi de la vacuna contra la covid-19. Dels més de 600 que hi ha entre el Centre Penitenciari Ponent, el centre juvenil i el Cire, només uns 300 poden rebre el vaccí d'AstraZeneca perquè tenen menys de 55 anys.

Les vacunes es van començar a posar dimecres a la tarda i aquest dijous al migdia s'ha continuat. Laura de Charles, infermera de la presó de Lleida ha explicat que malgrat el «neguit» inicial pels condicionants d'aquesta vacuna, la gent està contenta de posar-se-la i hi ha «bona resposta i responsabilitat».

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

De Charles ha assenyalat que des de l'equip d'infermeria del C. P. Ponent s'ha donat «prioritat» a la campanya de vacunació perquè els qui estan a primera línia estiguin immunitzats com més aviat millor. En aquest sentit, ha afegit que confien acabar aquesta fase adreçada als treballadors i quan toqui, vacunar també els presos perquè «són una preferència». Laura de Charles ha comentat que a la presó de Lleida han estat relativament de sort des que va començar la pandèmia. El centre ha hagut de confinar dos mòduls un parell de vegades però de moment «està controlat».

Un col·lectiu «essencial» i des del primer dia amb exposició

Una funcionària que s'ha posat la vacuna, la Iolanda, que és cap de programes d'atenció especialitzada, ha valorat molt positivament el fet de rebre la primera dosi perquè és «un pas més» per estar immunitzats. La Iolanda considera que són un col·lectiu «essencial» i des del primer dia amb exposició. Això no obstant, assegura que les mesures que s'han pres per evitar contagis han donat resultat «en la major part dels casos».

Al C. P. Ponent hi ha actualment 600 presos. Segons dades de Justícia, dels 5.600 professionals de presons que hi ha a tot Catalunya, un 70% podran rebre la vacuna d'AstraZeneca, és a dir uns 4.300. Actualment hi ha 80 professionals de serveis penitenciaris positius per covid-19 a tot el país i 37 interns. Des que va començar la pandèmia han estat donats d'alta 414 professionals i 542 interns.


Comentaris

envia el comentari