Catalunya Diari

La Comissió d'Urbanisme de Lleida avala el vial d'accés a Torre Salses on hi ha projectada la zona comercial

El promotor de l'àrea comercial haurà d'assumir una part del cost de la construcció de la infraestructura

La zona del SUR 42 de Lleida (Torre Salses), on està projectada una zona comercial de mitjanes superfícies
La zona del SUR 42 de Lleida (Torre Salses), on està projectada una zona comercial de mitjanes superfícies | LleidaDiari.cat

La Comissió Territorial d'Urbanisme de Lleida ha emès aquest dijous un informe favorable a la modificació del Pla general d'ordenació urbana de Lleida per reajustar el traçat de l'avinguda Víctor Torres, entre el carrer dels Alamús, i el pont sobre el ferrocarril, d'accés al SUR 42 (Torre Salses), on hi ha projectada una zona comercial de mitjanes superfícies.

Finalment, la Comissió ha avalat el document després dels canvis i aportacions que hi ha anat introduint l'Ajuntament de Lleida per tal d'atendre els diversos requeriments d'Urbanisme. En cas que s'acabi desenvolupant l'àrea comercial de Torre Salses, el promotor haurà d'assumir una part del cost de la construcció del vial d'accés.

L'expedient s'elevarà ara a la Comissió de Política Territorial i d'Urbanisme de Catalunya, que haurà d'emetre el seu informe al respecte abans que el document pugui rebre l'aprovació definitiva per part del conseller de Territori i Sostenibilitat.

  

Després de suspendre'l en dues ocasions durant els darrere mesos, finalment la Comissió Territorial d'Urbanisme de Lleida ha donat el seu aval a la modificació del Pla general d'ordenació urbana de la capital del Segrià per reajustar el traçat d'accés a Torre Salses, després que la Paeria hagi incorporat a l'expedient els diferents requeriments sol·licitats per la comissió pel que fa a aspectes tècnics i jurídics relacionats amb la mobilitat i a la viabilitat econòmica, entre altres, del futur vial. Des de l'Ajuntament de Lleida sempre han defensat «l'interès general» del vial Víctor Torres per tal d'unir el centre de la ciutat amb els barris de la Bordeta i Magraners.

El nou vial suposarà l'accés a la zona de Torre Salses, entre els barris de la Bordeta i Magraners, on la firma Eurofund Parc Lleida preveu ubicar una àrea comercial de mitjanes superfícies de 55.000 metres quadrats i on també està prevista la construcció d'apartaments i xalets unifamiliars. Per aquest motiu, en cas que finalment l'àrea comercial s'acabi desenvolupant amb una proporció superior al 25% del sostre total del SUR 42, el seu promotor haurà de participar en el cost total de la infraestructura viària amb la part proporcional, segons ha assenyalat el director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra.

 

Cal tenir en compte que el desenvolupament d'aquesta gran zona comercial va lligat a la modificació del Pla parcial urbanístic del SUR 42 (Torre Salses) –que promou Eurofund Parc Lleida-, expedient que la Comissió Territorial d'Urbanisme de Lleida va deixar sobre la taula a l'espera que abans rebés l'aval la modificació del Pla general per reajustar el traçat del vial d'accés a la futura zona comercial, en entendre que un i altre document estaven relacionats.


Comentaris

envia el comentari