Catalunya Diari

El Comú demana més il·luminació a Lleida per fer running «sense por»

Demanen una enquesta amb la participació de les persones que practiquen aquest esport

Imatge de la canalització del riu Segre
Imatge de la canalització del riu Segre | LleidaDiari.cat

Amb l’objectiu d’aconseguir una major sensació de seguretat, especialment per a les dones, i facilitar així la pràctica de l’esport a l’aire lliure sense por, el Comú de Lleida ha proposat millorar la il·luminació i senyalització de les principals zones de running a Lleida, especialment la canalització i els sotaponts, la rambla a Pardinyes fins a la Mitjana, la rampa d’accés al riu des del pont de la Llotja i les rampes a la canalització.

El grup municipal també demana reparar el paviment defectuós de la canalització i una major presència d’agents de la urbana en els principals indrets d’esport urbà. Per millorar la ciutat cal aportar solucions a partir del coneixement detallat de la realitat, i per això creuen que cal una enquesta amb la participació de les persones que practiquen running sobre les zones en les que han sentit més inseguretat, els motius i si han patit algun incident i de quin tipus.

 

Laura Luelmo, la noia que va sortir a fer running i no va tornar

Alfonso Rodríguez, delegat del govern a Andalusia, va confirmar la troballa del cadàver d'una dona a la zona de Huelva on es buscava Laura Luelmo. Segons havia informat la Guàrdia Civil, «tots els indicis» feien pensar que el cos trobat sense vida era el de la jove desapareguda de 26 anys. Segons va avançar 'LaSexta' ja s'ha confirmat que el cos trobat és el de la joveLaura Luelmo va desaparèixer el passat dimecres dia 12 de desembre al municipi d'El Campillo, a Huelva, i des de llavors no hi havia hagut cap rastre d'ella. Des del moment es va posar en marxa un dispositiu de recerca amb més de 200 persones que finalment ha acabat amb la troballa del cos de la dona. Segons la informació que s'ha pogut anar coneixent del cas, la jove vivia a El Campillo des de feia poc més d'una setmana, ella és originària de Zamora. De fet, el dia de la seva desaparició es complien 9 dies que la Laura s'havia instal·lat allà.

Pel que sembla, s'havia traslladat a viure allà per una nova feina com a professora substituta de Plàstica a l'Institut Vázquez Díaz, en un municipi proper, Nerva. El dia de la seva desaparició la jove va sortir a córrer a primera hora de la tarda, després d'això, ningú va tornar a saber res més d'ella, fins a aquest moment, quan s'ha trobat el seu cos sense vida. Des de fa un temps, agents de la Guàrdia Civil i alguns voluntaris la buscaven.


Comentaris

envia el comentari