Catalunya Diari

El Comú de Lleida denuncia que Arnó-Sice deixa d'invertir 270.000 euros

El Comú de Lleida denuncia que Arnó-Sice deixa d'invertir 270.000 euros| Redacció - Fotografia: Comú de Lleida

 

El Comú de Lleida ha exigit aquest dijous explicacions per la connivència de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, amb la UTE Arnó-Sice i demana que l'equip de govern faci públics els contractes de totes les concessions ,perquè la ciutadania pugui fer el control "que no fan ni Ros ni l'oposició". 

  

En aquest sentit, des de la formació han explicat que "l'informe jurídic que va fer a corre-cuita la Paeria ens sembla del tot insuficient ja que deixa enlaire la majoria de preguntes que es fan els ciutadans després de conèixer el desgavell de gestió dels radars". I afegeixen: "Ni l'informe ni l'alcalde han explicat als seus conciutadans per què hi ha centenars de milers d'euros recaptats en multes que ni l'empresa ni la Paeria han invertit en seguretat vial malgrat tenir l'obligació. Per tots els motius que exposem, i amb voluntat de practicar tota la transparència que trobem a faltar en aquest equip de govern, el Comú de Lleida ha decidit fer públic el contracte de la Paeria amb Arnó-Sice on es detallen els incompliments en la gestió de semàfors, cinemòmetres, control d'accessos, semàfor vermell i càmeres".

  

 

  

Segons declara el Comú de Lleida, la concessionària, que al setembre ja tenia garantits ingressos via multes per valor de 444.325 euros, està incomplint de dalt a baix els compromisos d’inversió contrets en el contracte sense que l’equip de govern del senyor Ros estigui informant la ciutadania d’aquesta realitat flagrant. La UTE ha deixat d’invertir fins ara 270.456,96 euros que havien de repercutir en diverses millores vinculades a la seguretat vial dels lleidatans mentre Ros s’ho mira sense moure un dit, demostrant una preocupant connivència amb una empresa que incompleix tots els compromisos que detallem a continuació.

  

 

  

Millores en elements semafòrics i connexions

  

L’empresa hauria d’haver enllestit (durant el primer any de contracte, que es va complir el 22 de novembre de 2014) la semaforització de la rotonda de davant del cementiri (42.165 euros). Pel que sembla, davant la urgència per portar a terme aquesta millora, la Paeria va assumir l’execució i el cost d’aquesta semaforització.

  

 

  

També resta aparcada en un calaix la instal·lació de càmeres de control (a aquestes alçades hauria d’haver-ne posat en funcionament 4, amb un valor total de 9.303 euros). De la mateixa manera, no consta cap avenç en el concepte “millores en l’equipament i especificacions”, que té un import de 4.825 euros i un termini d’execució no determinat.

  

 

  

Mentre els sis semàfors vermells estan instal·lats, queden pendents les 3 unitats de control d’accessos (que poden sancionar remotament, per exemple, en carrers on fins ara l’accés es regula amb pilones mobils) i que estarien valorades en 10.951,18 euros.

  

 

  

De la llarga llista d’inversions compromeses, Arnó-Sice sí que ha complert amb el manteniment semafòric i, evidentment, amb els elements que generen ingressos, com són els radars fixos, el foto-vermell i el radar mòbil, a més de la gestió de les infraccions.

\r\n


Comentaris

envia el comentari