Catalunya Diari

El Comú de Lleida exigeix la retirada de publicitat de prostíbuls dels carrers

L'agrupació d'electors recorda que des de fa unes setmanes està en vigor una ordenança que ho prohibeix

Publicitat a Lleida
Unes menors passen per davant de cartells publicitaris que anuncien un prostíbul a Lleida | LleidaDiari.cat

El grup municipal del Comú de Lleida demana al govern municipal la retirada de cartells de publicitat de prostíbuls que es poden veure en diferents carrers de la ciutat. Tot i que fa unes setmanes que està en vigor l'ordenança municipal que prohibeix la publicitat dels prostíbuls o festes on es cosifiqui la dona, l'agrupació d'electors denuncia «Lleida segueix plena de cartells que vulneren la normativa, en molts casos situats prop de centres educatius».

Des del Comú de Lleida exigeixen a l'alcalde Fèlix Larrosa «que atengui les seves obligacions de fer complir l'Ordenança del Paisatge Urbà» i «insti l'actuació d'ofici del procediment sancionador" per incompliment de la mateixa. Des del Comú recorden que l'Ordenança del Paisatge de Lleida, aprovada el novembre passat, publicada al Butlletí Oficial de la Província (BOP) el 15 de gener i que és vigent des del 15 de febrer, «aposta per eliminar de l'espai públic qualsevol expressió sexista i inclou la prohibició de publicitat de proxenetisme, sexista o vexatòria, a proposta del Comú».

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L'agrupació d'electors remarca que es tracta d'una prohibició que «no només es refereix als cartells, sinó a tots els sistemes d'informació gràfica». Per això, des del Comú consideren que l'alcalde de la ciutat «també ha d'actuar perquè s'eliminin els rètols i identificadors d'aquests locals a l'espai públic». Pel Comú, «no hi ha d'haver cap marge per erradicar dels carrers qualsevol element que atempti contra la dignitat de les persones».

Els lleidatans decidiran la llista del Comú en les properes municipals

Les veïnes i veïns de Lleida decidiran la llista del Comú en les properes Municipals a través d'un procés de primàries obertes on tothom que visqui a Lleida podrà dir quines candidates i candidats prefereix entre els dotze que s'han presentat. A partir d'aquest dissabte dia 16 i fins al diumenge 24 de febrer, la ciutadania podrà votar l'ordre de les persones que integren la candidatura del Comú de Lleida, igual que va passar en les últimes municipals fa quatre anys.La llista del Comú de Lleida, per tant, «no la decidirà cap cúpula ni gens d'interès ocult: la decidirà la ciutadania. 

La confiança del Comú en la participació i la intel·ligència col·lectiva és plena. Al Comú l'empeny tant l'oportunitat com la responsabilitat, amb tantes persones simpatitzants i electores que reclamen unitat d'acció i garantia de participació, amb una organització oberta a la ciutadania». Tanmateix, asseguren que el Comú lluita per construir una ciutat amb una gestió orientada al bé comú, transparent, amb participació directa de la gent en la presa de decisions, sense privilegis polítics, habitable i sostenible.


Comentaris

envia el comentari